Black Friday Black Friday
Black Friday výprodej! Až 80 % extra bodů zdarma! Více informací zde
Avatar
Imre
Člen
Avatar
Imre:18. dubna 19:29

Zdravím,
potreboval by som poradiť, ako načítať dáta ktoré sú v textovom súbore vo formáte utf-8, čiže aj s mäkčeňmi a dĺžňami.

Načítavam to klasicky cez getline, ale v konzole to nevypíše pekne. Ďakujem.

while (myfile.good())
        {
                getline(myfile, nazov, ';');
                getline(myfile, nazov2, ';');
        }
 
Odpovědět 18. dubna 19:29
Avatar
Radek Chalupa:18. dubna 22:13

Pokud je problém jen ve zobrazení v konzoli, zkusil bych na začátku programu zavolat setlocale/_wse­tlocale. Pro češtinu _wsetlocale(LC_ALL, L"Czech" ); pro slovenštinu viz. dokumentace.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 18. dubna 22:13
Avatar
Imre
Člen
Avatar
Imre:26. dubna 14:32

Funguje to pri načítaní dát, ale keď načítam nejaký text s diakritikou z konzoly tak to už nevypíše pekne, nejaká rada ako to napraviť? Vďaka.

 
Nahoru Odpovědět 26. dubna 14:32
Avatar
Odpovídá na Imre
Radek Chalupa:26. dubna 20:40

jakým způsobem to načítáš? v jakém OS?

 
Nahoru Odpovědět 26. dubna 20:40
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.