Triko zdarma Triko zdarma
Spouštíme individuální výuku programování! Zaváděcí slevy 799 Kč 499 Kč/60 minut se zkušeným lektorem! Výuka osobně Praha a okolí nebo po Skype celá ČR. O termíny a slevu si pište na [email protected].
Extra 10 % bodů navíc a tričko zdarma při zadání kódu "TRIKO10"
Avatar
Imre
Člen
Avatar
Imre:18.4.2018 19:29

Zdravím,
potreboval by som poradiť, ako načítať dáta ktoré sú v textovom súbore vo formáte utf-8, čiže aj s mäkčeňmi a dĺžňami.

Načítavam to klasicky cez getline, ale v konzole to nevypíše pekne. Ďakujem.

while (myfile.good())
        {
                getline(myfile, nazov, ';');
                getline(myfile, nazov2, ';');
        }
 
Odpovědět 18.4.2018 19:29
Avatar
Radek Chalupa:18.4.2018 22:13

Pokud je problém jen ve zobrazení v konzoli, zkusil bych na začátku programu zavolat setlocale/_wse­tlocale. Pro češtinu _wsetlocale(LC_ALL, L"Czech" ); pro slovenštinu viz. dokumentace.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 18.4.2018 22:13
Avatar
Imre
Člen
Avatar
Imre:26.4.2018 14:32

Funguje to pri načítaní dát, ale keď načítam nejaký text s diakritikou z konzoly tak to už nevypíše pekne, nejaká rada ako to napraviť? Vďaka.

 
Nahoru Odpovědět 26.4.2018 14:32
Avatar
Odpovídá na Imre
Radek Chalupa:26.4.2018 20:40

jakým způsobem to načítáš? v jakém OS?

 
Nahoru Odpovědět 26.4.2018 20:40
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.