Triko zdarma Triko zdarma
Pouze tento týden až 80 % sleva na vývoj webů v PHP.
Extra 10 % bodů navíc a tričko zdarma při zadání kódu "TRIKO10"

Diskuze: očíslovanie šachovnice

C a C++ C a C++ očíslovanie šachovnice American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Rene Kuda
Člen
Avatar
Rene Kuda:16.10.2018 15:03

Chcem vytvoriť program, ktorý mi po zadaní súradnice vypíše číslo, ktoré sa nachádza pod tou súradnicou.
Naprk.:
input: A8
output: 1

 
Odpovědět 16.10.2018 15:03
Avatar
nickname01
Člen
Avatar
nickname01:16.10.2018 15:31

Nejdriv dej do promene n cislo rovne 8 - <cislo v inputu> a prirad jednotlivym sloupcum na sachovnici indexy (sloupec A bude mit 1, b 2, c 3 atd.)

Cislo na policku je pote rovno <index zadaneho sloupce> + ( n * 8 )

Editováno 16.10.2018 15:31
 
Nahoru Odpovědět 16.10.2018 15:31
Avatar
Rene Kuda
Člen
Avatar
Odpovídá na nickname01
Rene Kuda:16.10.2018 15:36

mohol by si navrhnut prosim nejaky program? nerozumiem tomu velmi dobre.

 
Nahoru Odpovědět 16.10.2018 15:36
Avatar
Odpovídá na Rene Kuda
Matúš Olejník:16.10.2018 16:15

Chceš "vytvoriť" alebo skopírovať? :D

Nahoru Odpovědět  +1 16.10.2018 16:15
/* I am not sure why this works but it fixes the problem */
Avatar
Rene Kuda
Člen
Avatar
Odpovídá na Matúš Olejník
Rene Kuda:16.10.2018 17:39

Chcem sa posunúť ďalej na jednej stránke. Ale ako pozerám, tak tá šachovnica nezodpovedá tomu, aké tam boli vedomosti/poznánky. A neviem ani čo sú indexy.

Editováno 16.10.2018 17:40
 
Nahoru Odpovědět 16.10.2018 17:39
Avatar
Odpovídá na Rene Kuda
Matúš Olejník:16.10.2018 17:41

Tie čísla budú vždy od 1 po 64 alebo sa majú dať zadať užívateľom?

Nahoru Odpovědět 16.10.2018 17:41
/* I am not sure why this works but it fixes the problem */
Avatar
Rene Kuda
Člen
Avatar
Odpovídá na Matúš Olejník
Rene Kuda:16.10.2018 17:49

Čísla budú od 1 - 64, zadávať sa bude len súradnica ex. A5.

 
Nahoru Odpovědět 16.10.2018 17:49
Avatar
patrik.valkovic
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Rene Kuda
patrik.valkovic:16.10.2018 18:34

(sloupec - 'a') - (8 - radek) * 8 + 1
zas tak složité to přece není....

Editováno 16.10.2018 18:34
Nahoru Odpovědět 16.10.2018 18:34
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
DarkCoder
Člen
Avatar
Odpovídá na Rene Kuda
DarkCoder:16.10.2018 18:47
#include <ctype.h>

int getNumFromAxis(char *in) {
        return((8 * (8 - (*(in + 1) - '0'))) + tolower(*(in)) - 'a' + 1);
}
Nahoru Odpovědět  +1 16.10.2018 18:47
"„Učíš-li se proto, aby sis zapamatoval, zapomeneš. Učíš-li se proto, abys porozuměl, zapamatuješ si."
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.