Diskuze: Výpomoc s programem

C a C++ C a C++ Výpomoc s programem

Aktivity (1)
Avatar
Lukáš
Neregistrovaný
Avatar
Lukáš:9.1.2014 17:31

Ahoj dostal sem úkol a nevím si s ním rady... Zlobí mě case.. potřebuji toto, zadám nějaké číslo měsíce, třeba 5 a potřebuji aby po zadání pětky program vypsal počet dní od začátku roku až do konce pátého měsíce což je 151 dní a potřebuji to napsat přes swith v case.. Zkoušel sem to všelijak, ale nevím si s tím rady... Děkuji za případnou pomoc

Pro úplně pochopení potřebuji zápis:

switch()
{
case...
}

(Bohužel nejsem programátor, jde o můj neoblíbený předmět ve škole)

 
Odpovědět 9.1.2014 17:31
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lukáš
Kit:9.1.2014 17:34

My tady pomáháme programátorům.

Nahoru Odpovědět 9.1.2014 17:34
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Lukáš
Neregistrovaný
Avatar
Lukáš:9.1.2014 17:37

Právě proto, že tu jste taková kupa programátorů bych čekal pomoc. Určitě tomu rozumíte víc jak já. Po nikom tu nechci napsat celý program.. Takže děkuji za ochotu a za pomoc.

 
Nahoru Odpovědět 9.1.2014 17:37
Avatar
MrPabloz
Člen
Avatar
MrPabloz:9.1.2014 17:43
switch(promenna_cislo_mesicu)
{
    case 1:
    ...//kod vypočtu
    break;
    ....//všechny case od 1 do 12
    case 12:
    ...//kod vypočtu
    break;

}
Editováno 9.1.2014 17:43
Nahoru Odpovědět  -3 9.1.2014 17:43
Harmonie těla a duše, to je to, oč se snažím! :)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lukáš
Kit:9.1.2014 17:43

.

Editováno 9.1.2014 17:45
Nahoru Odpovědět 9.1.2014 17:43
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na MrPabloz
Zdeněk Pavlátka:9.1.2014 17:49

Nesmyslně zdlouhavé.

int count = 0;
switch(mesic)
{
case 12:
    count += 31;
case 11:
    count += 30;
case 10:
    count += 31;
case 9:
    count += 30;
case 8:
    count += 31;
case 7:
    count += 31;
case 6:
    count += 30;
case 5:
    count += 31;
case 4:
    count += 30;
case 3:
    count += 31;
case 2:
    count += 28;
case 1:
    count += 31;
default:
    //chybné zadání
}
Nahoru Odpovědět 9.1.2014 17:49
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
MrPabloz
Člen
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
MrPabloz:9.1.2014 17:54

Já mu ale nepsal kod výpočtu, chtěl jsem mu jen poradit ten základ, k tomu zbytku se už měl dokopat sám :) jinak měli bysme to stejně dlouhéjak se tak dívám, nebo tě potom nechápu co je na tom delší ?

Nahoru Odpovědět 9.1.2014 17:54
Harmonie těla a duše, to je to, oč se snažím! :)
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na MrPabloz
Zdeněk Pavlátka:9.1.2014 18:00

U toho co jsi napsal si běžný člověk představí ke každému měsíci výpočet zvlášť. U mě není to break;.

Nahoru Odpovědět 9.1.2014 18:00
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
MrPabloz
Člen
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
MrPabloz:9.1.2014 18:03

Dobře, tak potom to teda chápu a máš pravdu :)

Nahoru Odpovědět 9.1.2014 18:03
Harmonie těla a duše, to je to, oč se snažím! :)
Avatar
coells
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
coells:9.1.2014 18:13

Jeden break ti tam přece jenom chybí :-)

int count = mesic * 30;
switch(mesic)
{
case 12: count++;
case 11: case 10: count++;
case 9: case 8: count++;
case 7: count++;
case 6: case 5: count++;
case 4: case 3: count++;
case 2: count -= 2;
case 1: count++; break;
default:
    //chybné zadání
}
Editováno 9.1.2014 18:14
 
Nahoru Odpovědět  +1 9.1.2014 18:13
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na coells
Zdeněk Pavlátka:9.1.2014 18:17

To default jsem tam připsal až po chvíli, tak už jsem na tohle zapoměl :D

Nahoru Odpovědět 9.1.2014 18:17
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Michal Žůrek (misaz):9.1.2014 18:23

Nechybí ti tam náhodou break?

Nahoru Odpovědět 9.1.2014 18:23
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.