Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se PHP. A zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací.
Hledáme asistenty pro kurzy programování - pohodová brigáda. Více info
PHP week
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Theodor Johnson:25.8.2012 18:53

Nevíte jak udělat "blbuvzdornou" funkci int.Parse(), v mém případě mám na mysli aby mi to neházelo chybu když zadám jinou hodnotu než číslo? Třeba když do text boxu dám místo čísla nějákou kravinu

Odpovědět
25.8.2012 18:53
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Kit:25.8.2012 18:58

Můžeš tu výjimku "spolknout", ošetřit (vynadat uživateli) nebo použít funkci int.TryParse().

http://www.dotnetperls.com/int-parse

Nahoru Odpovědět
25.8.2012 18:58
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Čápka:25.8.2012 18:59

Řeší se to v seriálu, hned v úvodních dílech - Ošetření uživatelského vstupu.

Nahoru Odpovědět
25.8.2012 18:59
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Theodor Johnson:25.8.2012 19:01

nad tryParse jsem přemýšlel, ale co mám dát do druhého argumentu (int.TryParse(text, ?))

Nahoru Odpovědět
25.8.2012 19:01
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
Kit:25.8.2012 19:06

Však to máš na
http://www.dotnetperls.com/int-tryparse
Ty to tam nevidíš?

Osobně bych však použil vlastní blok try-catch kolem int.Parse() a vyhodnotil ho podle svých potřeb.

Nahoru Odpovědět
25.8.2012 19:06
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Čápka:25.8.2012 19:06

Je opravdu dobrý nápad si nejdřívě přečíst seriál, toto jsou zbytečné dotazy.

Nahoru Odpovědět
25.8.2012 19:06
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Theodor Johnson:25.8.2012 19:09

Kit: Dík z toho se to dá pochopit

sdraco: Promin, asi jsem to při učení něják záhadně přeskočil

Nahoru Odpovědět
25.8.2012 19:09
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:25.8.2012 19:09

V příslušné sekci je přímo článek s titulkem "Ošetření uživatelských vstupů" - http://www.itnetwork.cz/…skych-vstupu
Nevidím důvod pro odkaz mimo v případě, že tu je něco dobře a česky zpracované.

Nahoru Odpovědět
25.8.2012 19:09
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Čápka:25.8.2012 19:11

No, to dělají záhadně všichni a pořád a pak se ptají stále na základní věci. Když napíši tryparse do zdejšího vyhledávače, je to hned 1. odkaz :)

Nahoru Odpovědět
25.8.2012 19:11
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:25.8.2012 19:13

C# neznám, zdejší tutoriály jsem nečetl. Jen jsem poslal první odkaz, který mi poskytl Google. Ručně prohrabávat zdejší tutoriály se mi nechtělo.

Nahoru Odpovědět
25.8.2012 19:13
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
matesax:25.8.2012 19:19
int.TryParse(nějaký string, out nějaké int);
 
Nahoru Odpovědět
25.8.2012 19:19
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
matesax:25.8.2012 19:20

Mí to spolklo diakritiku - má tam být: nějaký string a nějaké int... (jakože proměnné typu...)

 
Nahoru Odpovědět
25.8.2012 19:20
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Theodor Johnson:25.8.2012 19:21

Tak jsem to zkusil přímo na programu a už mi to jde, jen jsem musel ošetřit meze, progress bar mi zase házel chybu že nechce číslo větší než 100, ale díky za pomoc

Nahoru Odpovědět
25.8.2012 19:21
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
Mediel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
Mediel:13.9.2012 13:57

u progressbaru nastav MaximumValue podle pozadovane hodnoty.

Nahoru Odpovědět
13.9.2012 13:57
Nechci vám ukazovat, jak dobrý jsem já ... Chci vám ukázat, jak dobrý můžete být vy ... Když uvěříte ... V sami sebe...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.