Diskuze: Acces

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Acces American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Lubos
Člen
Avatar
Lubos:19.3.2013 19:46

Ahojte, ako mam ziskat pristup k artributu string "vysledok" v 2 podmienke?

static void Main(string[] args)
        {
            Console.Write("Zadaj cislo a ja ti zistim ci je prvocislo: ");
            int cislo = int.Parse(Console.ReadLine());

            for (int i = 2; i < Math.Sqrt(cislo); i++)
            {
                if ((cislo % i) == 0)
                {
                    Console.WriteLine("Cislo je prvocislo");
                    string vysledok = "prvocislo";
                }
                 if (vysledok == "prvocislo")
                {
                    Console.WriteLine("Cislo nie je prvocislo");
                }
             }
            Console.ReadKey();
 
Odpovědět 19.3.2013 19:46
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lubos
Theodor Johnson:19.3.2013 19:48

musis si string deklarovat jeste pred podminkou

Nahoru Odpovědět 19.3.2013 19:48
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Avatar
Lubos
Člen
Avatar
Lubos:19.3.2013 19:49

to som skusal ale potom mi to vyhodi error "A local variable named 'vysledok' cannot be declared in this scope because it would give a different meaning to 'vysledok', which is already used in a 'parent or current' scope to denote something else"

 
Nahoru Odpovědět 19.3.2013 19:49
Avatar
Lubos
Člen
Avatar
Lubos:19.3.2013 19:51

edit: tak mi to ajtak nejde :D (zisla by sa tu funkcia na mazanie pripevkov)

Editováno 19.3.2013 19:55
 
Nahoru Odpovědět 19.3.2013 19:51
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lubos
Petr Nymsa:19.3.2013 19:54

Nejdříve k programu jako takovému. Ty vlastně chceš, když je číslo prvočíslo, tak mu napíšeš "Číslo je provčíslo", ale zároveň mu potom chceš vypsat, že číslo není prvočíslo.
Vezmem to popořadě.

  1. Pokud se rozhoduješ mezi dvěma stavy, používej bool. Jednoduché true, false (Ano / Ne)
  2. Když to tedy zde chceš mí se stringem, ačkoliv je to zbytečný a ani to není správný a hezký, deklaruj ho pod deklarací int cislo
string vysledek;
Editováno 19.3.2013 19:54
Nahoru Odpovědět  +1 19.3.2013 19:54
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Lubos
Člen
Avatar
Lubos:19.3.2013 20:00

Hej ta podmienka je zle, miesto == tam len prehodim !=. Spravil som to cez bool a uz to ide. Dakujem za rychlu odozvu.

 
Nahoru Odpovědět 19.3.2013 20:00
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na Lubos
Зайчик:19.3.2013 20:08

lol si děláš prdel...

static void Main(string[] args)
         {
             string vysledok;
             Console.Write("Zadaj cislo a ja ti zistim ci je prvocislo: ");
             int cislo = int.Parse(Console.ReadLine());

             for (int i = 2; i < Math.Sqrt(cislo); i++)
             {
                 if ((cislo % i) == 0)
                 {
                     Console.WriteLine("Cislo je prvocislo");
                     vysledok = "prvocislo";
                 }
                  if (vysledok == "prvocislo")
                 {
                     Console.WriteLine("Cislo nie je prvocislo");
                 }
              }
             Console.ReadKey();
Nahoru Odpovědět 19.3.2013 20:08
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Зайчик
Petr Nymsa:19.3.2013 20:15

Mírni ty slova :)

Nahoru Odpovědět 19.3.2013 20:15
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
Зайчик:19.3.2013 20:16

:D srry měl jsem z toho rudo před očima :D jak se na to někdo může vůbec zeptat :D

Nahoru Odpovědět 19.3.2013 20:16
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Зайчик
Petr Nymsa:19.3.2013 20:18

Každý nějak začínal včetně tebe. Jo tohle je ošklivý, ale funguje to a časem se to naučí psát líp :)

Nahoru Odpovědět  +1 19.3.2013 20:18
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Mediel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lubos
Mediel:19.3.2013 21:29

:) Ahoj, tohle je velmi dobre na procvicovani, urcite se nenech odradit nejakymi nesmyslnymi recmi :) Vsichni jsme jednou zacinali :) Pokud ti mohu doporucit neco na procvicovatni, tak zkus zatim tohle: http://www.itnetwork.cz/…-programator jsou tam docela zajimave ulohy, ktere ti pomohou procvicit uvazovani jako programator :) A kdyby sis s nejakou nevedel rady a budes alespon tusit nejaky postup, tak te moc radi s Petr Nymsa popostrcime spravnym smerem :)

Nahoru Odpovědět 19.3.2013 21:29
Nechci vám ukazovat, jak dobrý jsem já ... Chci vám ukázat, jak dobrý můžete být vy ... Když uvěříte ... V sami sebe...
Avatar
Lubos
Člen
Avatar
Lubos:19.3.2013 21:52

urcite pozrem dik :] wintrix k tebe, ak nemas ako poradit tak nepis

 
Nahoru Odpovědět 19.3.2013 21:52
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.