Nauč se s námi víc. Využij 50% bonus na e-learningové kurzy.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy
discount week 50

Diskuze: Additional information: Odkaz na objekt není nastaven na instanci objektu.

Aktivity (5)
Avatar
MadaraCZech
Redaktor
Avatar
MadaraCZech:6.7.2015 16:01

Zdravím,

if (kod == 3)
            {
                vlastni_kod.Text = "Own Code";
                nastaveni.Text = "Settings";
            }

Pokud v této podmínce chci nastavit text buttonu, labelu či jinému controlu ve formu, vyhodí to tuto chybu. Nikdy jsem se s tím nesetkal.

 
Odpovědět
6.7.2015 16:01
Avatar
MadaraCZech
Redaktor
Avatar
MadaraCZech:6.7.2015 16:07
try
           {
               using (StreamReader ctecka = new StreamReader("nastaveni.txt"))
               {
                   code = ctecka.Read() - 48;
               }
           }
           catch
           {
               code = 0;
           }

           if (code == 0)
           {
               // Zde vkládání textu do controls funguje
           }

           if (code == 2)
           {
               // Zde již ne
           }
Editováno 6.7.2015 16:07
 
Nahoru Odpovědět
6.7.2015 16:07
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na MadaraCZech
Jan Vargovský:6.7.2015 16:08

Pošli i ten okolní kód...

 
Nahoru Odpovědět
6.7.2015 16:08
Avatar
MadaraCZech
Redaktor
Avatar
MadaraCZech:6.7.2015 16:20
int code;
        try
            {
                using (StreamReader ctecka = new StreamReader("nastaveni.txt"))
                {
                    code = ctecka.Read() - 48;
                }
            }
            catch
            {
                code = 0;
            }

            if (code == 0)
            {
                string code_anglicky = System.Globalization.CultureInfo.CurrentCulture.EnglishName;
                if (code_anglicky == "Slovak (Slovakia)")
                {
                    code = 2;
                    vlastni_jazyk.Text = "Vlastný jazyk";
                    nastaveni.Text = "Nastavenie";
                }
                if (code_anglicky == "English")
                {
                    code = 3;
                    vlastni_jazyk.Text = "Own language";
                    nastaveni.Text = "Settings";
                }
            }

            if (code == 2)
            {
                vlastni_jazyk.Text = "Vlastný jazyk";
                nastaveni.Text = "Nastavenie";
            }

            if (code == 3)
            {
                vlastni_jazyk.Text = "Own language";
                nastaveni.Text = "Settings";
            }

Pokud se provede jedna z podmínek, kdy code se rovná 2 / 3, vyhodí to zmíněnou chybu u obou řádků uvnitř podmínky. (Mimo těch podmínek v podmínce nulové)

Editováno 6.7.2015 16:21
 
Nahoru Odpovědět
6.7.2015 16:20
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na MadaraCZech
Jan Vargovský:6.7.2015 17:10

Nevoláš to náhodou ještě před metodou InitializeCom­ponents?

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět
6.7.2015 17:10
Avatar
MadaraCZech
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
MadaraCZech:6.7.2015 17:11

Jej, to se mi trochu vytratilo. Díky za pomoc !

 
Nahoru Odpovědět
6.7.2015 17:11
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na MadaraCZech
Jan Vargovský:6.7.2015 17:32

Vždycky když odkazuješ na null, tak běž cestou z5 a koukni co se posralo po cestě :D

 
Nahoru Odpovědět
6.7.2015 17:32
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.