Avatar
Honzs Sedlomn:11.4.2015 20:57

Zdravím, snažil jsem se najít nějaké návody pro programování aplikací pro WP 8/8.1 ale všechno bylo jen v VS 2013 for Windows. Bohužel mám Windows 7 a tím pádem to nenainstaluji. Máte nějakou radu v čem se to dá ještě vytvářet? A třeba ještě jestli neznáte nějakou dobrou databázi návodu pro WP 8/8.1, může být v AJ ale lépe v ČJ. Díky moc:)

 
Odpovědět 11.4.2015 20:57
Avatar
hogs1397
Člen
Avatar
hogs1397:11.4.2015 21:37

Myslím že PhoneGap a nebo Microsoft v Visual Studiu podporuje Apache Cordova (ale není to C#), Xamarin má taky myslím možnost pro wp a to už by C# mohl být.
Ale abych se přiznal nevím, jediné co jsem zkoušel je Apache Cordova.

 
Nahoru Odpovědět 11.4.2015 21:37
Avatar
Honzs Sedlomn:11.4.2015 21:48

Páni.. No já bych právě potřeboval něco co je prostě "jednoduché" jako normální vývoj pro WP8/8.1 který je defaultně pro VS 2013, ale podporuje to jenom Windows 8 :/

 
Nahoru Odpovědět 11.4.2015 21:48
Avatar
hogs1397
Člen
Avatar
Odpovídá na Honzs Sedlomn
hogs1397:11.4.2015 22:01

Ještě můžeš zkusit stáhnout VirtualBox, Win10TP a tam nainstalovat VS. Teoreticky by to tam mohlo jet ale zase je to takový kostrbatý způsob. :/

 
Nahoru Odpovědět 11.4.2015 22:01
Avatar
Odpovídá na hogs1397
Honzs Sedlomn:11.4.2015 22:17

Podívej se na moje HW specifikace :/

 
Nahoru Odpovědět 11.4.2015 22:17
Avatar
Odpovídá na Honzs Sedlomn
Michal Žůrek (misaz):11.4.2015 22:50

Pokročilejší verze než Express by to snad měli zvládnout i bez 8.1. Pokud jsi student vyzkoušej třeba tu z DreamSparku.

Nahoru Odpovědět 11.4.2015 22:50
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Lako
Člen
Avatar
Odpovídá na Honzs Sedlomn
Lako:11.4.2015 22:51

Tak jedině přejeď ti sedmy a nainstaluj 10.
Já na tom frčím a na občasné úskoky to docela běží (i VS a vývoj pro WP).
32 bitové W10 mají minimum 1GB ramky..

 
Nahoru Odpovědět 11.4.2015 22:51
Avatar
Odpovídá na Lako
Honzs Sedlomn:11.4.2015 23:50

Da se to potom dam zpátky?

 
Nahoru Odpovědět 11.4.2015 23:50
Avatar
Lako
Člen
Avatar
Odpovídá na Honzs Sedlomn
Lako:12.4.2015 12:29

Jo, ale záleží na tom co máš k dispozici.

Když instalačku 7, tak si tam budeš moct nasadit čistou sedmu.

Když nemáš tak můžeš udělat bitovou kopii toho co máš (na exterák) a pak to tam nahrát zpátky. Zní to jednoduše, ale je to trochu složitější. Data a všechno ti zůstane.

Když máš dost místa na disku, můžeš udělat dual boot, tzn- mít 2 systémy na jednom disku a vždycky se rozhodnout kterej spustíš.- to je myslím nejlepší řešení..

 
Nahoru Odpovědět 12.4.2015 12:29
Avatar
Honzs Sedlomn:12.4.2015 17:40

To tady nikdo nemá zkušenosti s Visual Studio Community? :) Nainstal jsem to a je tam téměř všechno.. I Windows Phone Apps.

 
Nahoru Odpovědět 12.4.2015 17:40
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honzs Sedlomn
Jan Vargovský:12.4.2015 17:55

Kdybys na fóru pár sekund hledal, tak bys tady takovou referenci našel. Každopádně se divím, že ti jí nikdo neporadil.

 
Nahoru Odpovědět 12.4.2015 17:55
Avatar
MrPabloz
Člen
Avatar
Odpovídá na Honzs Sedlomn
MrPabloz:12.4.2015 17:58

Problém pořád u tebe ale nastává s tím, že pokud chceš vyvíjet na wp8/8.1 potřebuješ w8 nejmín, aby si stahl wp sdk :) na w7 to prostě ani s visual studio community neuděláš :) ps: na začátek pro vývoj je dobré např tohle http://blogs.msdn.com/…roadmap.aspx :) popř. na msdnn je toho hodně :)

Nahoru Odpovědět 12.4.2015 17:58
Harmonie těla a duše, to je to, oč se snažím! :)
Avatar
Odpovídá na MrPabloz
simon.steiner:12.4.2015 18:05

Když sem si nainstaloval VS2013 Community, nainstaloval se mi i wp sdk, přestože mám Windows 7.

 
Nahoru Odpovědět 12.4.2015 18:05
Avatar
patrik.valkovic
Šéfredaktor
Avatar
patrik.valkovic:12.4.2015 18:12

http://www.microsoftvirtualacademy.com/…1-jump-start
Tohle by tě mělo nasměrovat.
Jedna věc by byla UI. používá se XAML (pokud nechceš Silverlight) a ten se můžeš naučit i z WPF aplikací. Jednak ti to poběží i pod W7 a rozdíly jsou minimální (porušili se nějaké elementy a naopak se některé přidaly). Samotnou aplikaci jde poté (když shlédneš video a zjistíš co cca jde a ne) udělat stylem Google -> How to.. (zpravidla s odkazem na StackOverflow :))

Editováno 12.4.2015 18:14
Nahoru Odpovědět 12.4.2015 18:12
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
MrPabloz
Člen
Avatar
Odpovídá na simon.steiner
MrPabloz:12.4.2015 18:13

A funguje ti tam vše správně? protože má win7 jiné jádro než w8 a tímpádem i wp8, nemělo by to vůbec jít, hlavně ti to nepujde virtualizovat kvůli hyper-v. Ale pokud na tom normálně programuješ, a vše funguje jak má tak ok, ale sám jsem to zkoušel i přes visual studio 2013 ultimate na w7 a nešlo mi to :)

Nahoru Odpovědět 12.4.2015 18:13
Harmonie těla a duše, to je to, oč se snažím! :)
Avatar
Honzs Sedlomn:12.4.2015 18:15

No.. mám tady problém :/ Vždy když chci založit jakýkoliv projekt ohledně windows phone app tak mi ho háže chybu "Object reference not set to an instance of an object" :(

 
Nahoru Odpovědět 12.4.2015 18:15
Avatar
patrik.valkovic
Šéfredaktor
Avatar
patrik.valkovic:12.4.2015 18:18

Jinak pokud to s vývojem WP8/WP8.1/WP10 aplikací myslíš vážně, tak si nainstaluj minimálně W8 (osobně radím spíše W8.1). Můžeš instalovat na existující Windowsy, takže ti aplikace, soubory a všechno zůstane...

Nahoru Odpovědět 12.4.2015 18:18
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
Honzs Sedlomn:12.4.2015 18:21

To vím, ale vzhledem k mému (120GB) HDD je to docela problém.. Už těď mám skoro půlku zabranou a to tu moc věcí nemám :/

 
Nahoru Odpovědět 12.4.2015 18:21
Avatar
js.t
Člen
Avatar
js.t:28.4.2015 18:35

Existují někde zdrojové kódy cvičných šablon pro aplikace Windows Phone? (tak jako jsou šablony pro webové stránky)

Nahoru Odpovědět 28.4.2015 18:35
co tě nezabije, to tě posílí
Avatar
Test Case
Redaktor
Avatar
Odpovídá na js.t
Test Case:28.4.2015 19:03

Nejsou, jen možná nějaké OpenSource projekty...
Popravdě nevím co by jsi chtěl vidět v "cvičných šablonách"

 
Nahoru Odpovědět  +1 28.4.2015 19:03
Avatar
Odpovídá na js.t
Michal Žůrek (misaz):28.4.2015 21:25

co je to "cvičná šablona".

Nahoru Odpovědět 28.4.2015 21:25
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
MrPabloz
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět 28.4.2015 21:25
Harmonie těla a duše, to je to, oč se snažím! :)
Avatar
js.t
Člen
Avatar
Odpovídá na MrPabloz
js.t:28.4.2015 21:49

Díky, to jsem potřeboval.

Nahoru Odpovědět 28.4.2015 21:49
co tě nezabije, to tě posílí
Avatar
js.t
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
js.t:28.4.2015 21:57

"Cvičnou šablonu" bych definoval asi jako zveřejněný zdrojový kód, na kterém bych mohl experimentovat.

Nahoru Odpovědět 28.4.2015 21:57
co tě nezabije, to tě posílí
Avatar
Odpovídá na js.t
Michal Žůrek (misaz):28.4.2015 21:59

aha, to je obecně označováno jako "Sample". Odkaz na oficiální příklady od Microsoftu poslal MrPabloz výše.

Nahoru Odpovědět  +1 28.4.2015 21:59
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 25 zpráv z 25.