Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Adam Ježek:4.3.2014 20:23

Zdravim,
mam v kódu metodu, která mi uživatelem zadané souřadnice typu A8 převede do formátu kdyz s nima můžu počítat, tudíž do ní pošlu to A a vrátí mi 1 (měla by)
kód vypadá takto

public void prevodsouradnic(string x)
{
    if (x == "A")
        return 1;
    else if (x == "B")
        return 2;
    else if (x == "C")
        sreturn 3;
    else if (x == "D")
        return 4;
    else if (x == "E")
        return 5;
    else if (x == "F")
        return 6;
    else if (x == "G")
        return 7;
    else if (x == "H")
        return 8;
}

Jenže u všech return dostanu chybu:

Since 'aplikace.vypocty.prevodsouradnic(string)' returns void, a return keyword must not be followed by an object expression

Co mam kde mam špatně?
Dík

Odpovědět 4.3.2014 20:23
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Paradise
Redaktor
Avatar
Paradise:4.3.2014 20:28

V deklaraci metody musíš místo void mít typ, který vracíš. V tvém případě to bude int.

 
Nahoru Odpovědět 4.3.2014 20:28
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Paradise
Adam Ježek:4.3.2014 20:32

jj, dík

Nahoru Odpovědět 4.3.2014 20:32
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Zdeněk Pavlátka:4.3.2014 20:57

V tomhle případě je lepší použít switch. Nebo alespoň odstraň ty else, jsou tam k ničemu.

Nahoru Odpovědět 4.3.2014 20:57
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.