Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Adam Ježek:15.4.2015 15:48

Zdravim,
potřeboval bych v programu nějak ukládat přihlašovací údaje. Sice to můžu strčit do texťáku nebo XML, ale de o to, že tam bude uložený heslo.
Je nějakej způsob, jak to zašifrovat? Nemusí bejt celej soubor, klidně i šifrování jednoho stringu. Nějaké nápady?
Dík

Odpovědět 15.4.2015 15:48
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Luboš Běhounek (Satik):15.4.2015 15:50

Ukládej si tam jen hash hesla, nejlépe osolený a pak třeba ještě jednou zahashovaný (musíš to pak podle toho tak dělat i na serveru).

Nahoru Odpovědět 15.4.2015 15:50
:)
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
Adam Ježek:15.4.2015 15:57

Problém je v tom, že HASH je jednosměrný (teda v aplikaci na PC s běžným výkonem určitě).
Hash by se dal použít, kdyby jsem já byl služba. Problém je v tom, že to heslo se používá k autentizaci na webu, takže musím mít string toho hesla ve formátu, v jakym ho zadává uživatel když je v prohlížeči

Nahoru Odpovědět 15.4.2015 15:57
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Luboš Běhounek (Satik):15.4.2015 16:26

A k tomu místu, kam se přihlašuje (třeba web), přístup nemáš?

Nahoru Odpovědět 15.4.2015 16:26
:)
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
Adam Ježek:15.4.2015 17:06

Jedná se o přihlášení na ITnetwork. A i kdyby to byl jinej web, tak furt platí to stejný: potřebuju někam uložit heslo tak, aby ho program moh používat v originálním formátu, ale nedalo se zjistit otevřením nějakého config souboru v poznámkovém bloku

Nahoru Odpovědět 15.4.2015 17:06
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Luboš Běhounek (Satik):15.4.2015 17:11

No, pokud by to byl web, který můžeš upravovat, tak by ti stačilo ukládat hash a na server posílat hash (musel bys samozřejmě upravit server, aby počítal s tím, že mu neposíláš heslo, ale hash).

Jinak se koukni třeba na AES.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 15.4.2015 17:11
:)
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
Adam Ježek:15.4.2015 18:11

Tak AES je přesně to co sem potřeboval, díky

Nahoru Odpovědět 15.4.2015 18:11
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.