Diskuze: Čas

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Čas American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
jojo2100
Člen
Avatar
jojo2100:11.5.2013 21:08

Jak udělat ve WPF application čas?

 
Odpovědět 11.5.2013 21:08
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na jojo2100
Jiří Gracík:11.5.2013 21:10

Jestli chceš vytvořit nějakou novou časovou dimenzi, tak C# nebude ten správný nástroj ...

Nahoru Odpovědět 11.5.2013 21:10
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na jojo2100
Jiří Gracík:11.5.2013 21:11

Pokud chceš získat aktuální čas, tak použiješ

DateTime time = DateTime.Now();

int minuty = time.GetMinutes();
Nahoru Odpovědět 11.5.2013 21:11
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
jojo2100
Člen
Avatar
jojo2100:11.5.2013 21:48

A ještě bych se zeptal, kde mám vzít na Windows phone application timer v toolboxu? Nebo je něco jiného

 
Nahoru Odpovědět 11.5.2013 21:48
Avatar
marekblah
Člen
Avatar
Odpovídá na jojo2100
marekblah:12.5.2013 10:55

A nebo se můžeš podívat na tutoriál měnová kalkulačka na devbooku a tam je vysvětleno jak to funguje.

 
Nahoru Odpovědět 12.5.2013 10:55
Avatar
marekblah
Člen
Avatar
marekblah:12.5.2013 11:01

Doplním ještě předchozí zprávu ... vysvětleno vše ohledně datumu a času.

 
Nahoru Odpovědět 12.5.2013 11:01
Avatar
marekblah
Člen
Avatar
marekblah:12.5.2013 11:09

A je to v okenních aplikacích. Opět dopňuji :)

 
Nahoru Odpovědět 12.5.2013 11:09
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Ben Žour (Jeremy):12.5.2013 11:31

Now není metoda, ale vlastnost, takže správně je to

DateTime time = DateTime.Now;

;)
Edit: a getMinutes je z Javy, ne? :D

int minuty = time.Minute;
Editováno 12.5.2013 11:33
 
Nahoru Odpovědět 12.5.2013 11:31
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ben Žour (Jeremy)
Petr Nymsa:12.5.2013 11:41

On možná trochu pomotal dva jazyky do sebe :D

Editováno 12.5.2013 11:41
Nahoru Odpovědět  +1 12.5.2013 11:41
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ben Žour (Jeremy)
Jiří Gracík:12.5.2013 12:07

Dobrý, tak to vypadá když chce člověk umět od každýho něco :D Všem lidem, kterým to způsobilo újmy v jejich aplikacích, tak volejte mému právníkovi, já balím kufry a utíkám na Aljašku :D

Nahoru Odpovědět  +1 12.5.2013 12:07
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na jojo2100
Зайчик:12.5.2013 12:10
A ještě bych se zeptal, kde mám vzít na Windows phone application timer v toolboxu? Nebo je něco jiného

Pokud tam timer v toolboxu nemáš tak si ho jednoduše můžeš vytvořit přes nové vlákno. Samozřejmě je tu možnost použít přímo třídu timer.

Nahoru Odpovědět 12.5.2013 12:10
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na jojo2100
Kit:12.5.2013 12:12

Zjistil jsem, že v aplikaci aktuální datum a čas zpravidla k ničemu nepotřebuji. K čemu je to vlastně dobré?

Nahoru Odpovědět 12.5.2013 12:12
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
Зайчик:12.5.2013 12:14

Třeba máš full screen aplikaci a tak by čas nebyl na škodu. Nebo tím taky lze počítat jak dlouho nějaký čas uplynul od této chvíle? Na počítání kolik je uživatelovi právě let? Ale na to bych použil samozřejmě unixový time.

Nahoru Odpovědět 12.5.2013 12:14
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Зайчик
Kit:12.5.2013 12:17

Aha, takže spíše pro výjimečné situace. Na počítání věku uživatele mám databázi.

Nahoru Odpovědět  +1 12.5.2013 12:17
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
Зайчик:12.5.2013 12:18

Nebo třeba registrace uživatele a zápis aktuálního data a času do databáze by taky mohlo být.

Nahoru Odpovědět 12.5.2013 12:18
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Зайчик
Kit:12.5.2013 12:19

Aktuální čas a datum se do DB zapíše sám. Je hloupost rvát datum do DB z aplikace, jsou z toho jen průšvihy.

Nahoru Odpovědět 12.5.2013 12:19
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
Зайчик:12.5.2013 12:22

Jasný to máš pravdu, každopádně ne každý třeba používá timespan v SQL. Třeba do takové miny csv nebo xml? Neříkám že to je ideální pro databáze. Tím se dostáváme zase k "výjimečné situace"

Nahoru Odpovědět 12.5.2013 12:22
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Зайчик
Kit:12.5.2013 12:57

Jasně, tabulky do 1000 položek se bez výrazných problémů dají provozovat v CSV, XML, nebo v SQLite (tahle DB je vlastně jen skvěle vylepšený zápis do souboru, těch položek se do ní dá efektivně zapsat mnohem víc).

Nahoru Odpovědět 12.5.2013 12:57
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
marekblah
Člen
Avatar
marekblah:12.5.2013 13:38

Nebo třeba se o dá použít u té měnové kalkulačky protože čnb aktualizuje kurz jen ve všední dnech. Tak musíte zapsat aby kalkulačka brala kurz z předchozích dnů. A nebo by se zápis času hodil u aktualizace u nějaké hry.

 
Nahoru Odpovědět 12.5.2013 13:38
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na marekblah
Kit:12.5.2013 13:51

Kalkulačka si přece standardně bere kurz, který je právě aktuální. Pokud chci nějaký starší kurz, tak samozřejmě musím uvést datum.

Nahoru Odpovědět 12.5.2013 13:51
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 21 zpráv z 21.