Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C a C++. Zároveň využij akce až 80 % zdarma při nákupu e-learningu - více informací.
c++ week
Avatar
Frantisek Jesatko:10.7.2016 8:00

Ahoj všichni potřebuju radu naprostý základ do winforms. Mam funkci1 a 2. Z funkce 1 zavolam funkci 2 a potřebuju aby funkce 1 počkala na dokončení funkce 2. V kodu to vypadá asi takto :

private static void funkce1()
   {
       while ()
       {
           // zde se testuji data v db

           funkce2(kod); // timto potřebuju otestovat jestě další tabulku potřebuju počkat az se to dokončí
       }
   }
   private static void funkce2(string kod)
   {
       while ()
       {
        ..... cosi na test
       }
   }

Vím že je to naprostý zaklad ale ja na to nemužu dojit Dík

 
Odpovědět
10.7.2016 8:00
Avatar
Adam Ježek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Frantisek Jesatko
Adam Ježek:10.7.2016 8:17

Ono to teď nečeká? Pokud to děláš v jednom vlakně, tak program nemůže dělat nic jiného dokud se funkce2 nedokončí.

Nahoru Odpovědět
10.7.2016 8:17
Počkej chvíli, poradím se s křišťálovou koulí.
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Frantisek Jesatko:10.7.2016 8:32

Bohuzel neceka v prvni funkci se exportuje jeden zaznam kod toho zaznamu je preda do funkce 2 kde se exportuji min 2 avice zaznamu ale vzdy to v druhe funkci natahne jen jeden . Je to v jednom vlaknu . Tak nevim kde je problem

 
Nahoru Odpovědět
10.7.2016 8:32
Avatar
Adam Ježek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Frantisek Jesatko
Adam Ježek:10.7.2016 8:35

Asi bude problém v tvém kódu, jestli je to jedno vlákno, tak funkce1 se v řádku, kde voláš funkce2() zastaví a nemůže pokračovat, dokud funkce2 neskončí.

Nahoru Odpovědět
10.7.2016 8:35
Počkej chvíli, poradím se s křišťálovou koulí.
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Frantisek Jesatko:10.7.2016 8:58

No funkce1 je spustena napozadi v backgroundworker je i volana funkce2 automaticky napozadi ? To je mozna ten problem .

 
Nahoru Odpovědět
10.7.2016 8:58
Avatar
Odpovídá na Frantisek Jesatko
Michal Štěpánek:10.7.2016 10:23

Jestliže tu druhou funkci voláš z té první, která je spuštěna v backgroundworkeru, tak je samozřejmě i ta druhá funkce spuštěna v tom samém backgroundworkeru a tudíž v tom samém vlákně jako ta první. Jiný případ by byl, kdybys pro tu druhou funkci vytvořil nový backgroundworker...

Nahoru Odpovědět
10.7.2016 10:23
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Frantisek Jesatko:10.7.2016 14:55

Tak vyreseno dekuji za rychlou pomoc , chyba v me druhe funkci. Pri kontrole pridanych zaznamu jsem mel povoleno pridani pouze jednoho zaznamu. Kdyz to naslo ze uz tam jeden je dalsi uz to nepridalo.

 
Nahoru Odpovědět
10.7.2016 14:55
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.