Pouze tento týden sleva až 80% na e-learning týkající se Kotlinu
Využij akce až 80% zdarma při nákupu e-learningu. Více informací .
Kotlin week
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:24.9.2012 20:18

takže...mám

public void zapisText(string zadavanyText)
        {
            if (zadavanyText != "")
            {
                using (StreamWriter sw = new StreamWriter(@"emaily.txt"))
                {
                    sw.WriteLine(zadavanyText);
                    zadavanyEmail.Text = "";
                }
            }
            else
            {
                MessageBox.Show("Není zadán žádný text !", "Chyba", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Stop);
            }
        }

        private void pridej_button_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            if (zapisText(zadavanyEmail.Text))
            {
                MessageBox.Show("Zapsáno !");
            }

        }

A error
Error 1 Cannot implicitly convert type 'void' to 'bool' D:\projekty-programy\---------------\-----------\Form1.cs 38 17 SeznamEmailu

Odpovědět
24.9.2012 20:18
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Daniel Vítek:24.9.2012 20:19

červené je
zapisText(zada­vanyEmail.Text

Nahoru Odpovědět
24.9.2012 20:19
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
David Čápka:24.9.2012 20:24

Jo už to vidím, zapisText ti nic nevrací a potom se ptáš na návratovou hodnotu té metody v podmínce.

Nahoru Odpovědět
24.9.2012 20:24
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Daniel Vítek:24.9.2012 20:25

No tak co s tím ? :D

Nahoru Odpovědět
24.9.2012 20:25
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Daniel Vítek:24.9.2012 20:26

Já chci udělat jako jestli se to zapíše tak ať to vyhodí MessageBox pak tam ještě přidat else a messageBox s errorem

Nahoru Odpovědět
24.9.2012 20:26
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
David Čápka:24.9.2012 20:29

Úpřímně smazat a napsat znovu, protože to nedává smysl. Máš logiku a prezentaci spojenou dohromady, to je prasekód. Navíc nejsou ošetřené výjimky. Ale to by bylo asi na dýl. Měl by ses podívat do tutoriálů, jak se toto řeší.

Abys opravil tu chybu, musí ta metoda něco vracet, pokud chceš jen dál bastlit, změň nahoře void na bool a pomocí return vracej true když se to povede a false když ne. Ale je to špatně.

Nahoru Odpovědět
24.9.2012 20:29
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
matesax:24.9.2012 20:50
try
{
    using (var sw = new StreamWriter("emaily.txt"))
    {
        sw.Write(zadavanyText);
        zadavanyEmail.Text = "";
    }
}
catch (IOException ex)
{
    MessageBox.Show(ex.Message, "Error");
}
Editováno 24.9.2012 20:52
 
Nahoru Odpovědět
24.9.2012 20:50
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
matesax:24.9.2012 20:57
try
{
    using (var sw = new StreamWriter("emaily.txt"))
        sw.Write(zadavanyText);
}
catch (IOException ex)
{
    MessageBox.Show(ex.Message, "Error");
}
finally
{
    zadavanyEmail.Text = "";
}

Pardon...

Editováno 24.9.2012 20:58
 
Nahoru Odpovědět
24.9.2012 20:57
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Čápka:24.9.2012 21:09

Ten MessageBox a načítání by vůbec nemělo být v 1 třídě. Měl bys logiku oddělit do samostatné třídy a ve formu mít jen něco jako:

try
{
   emailManager.Nacti();
}
catch
{
   MessageBox.Show("Nepodařilo se načíst emaily.");
}
Nahoru Odpovědět
24.9.2012 21:09
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Daniel Vítek:25.9.2012 19:01

nechci načítat chci jen vkládát ;)

Nahoru Odpovědět
25.9.2012 19:01
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
David Čápka:25.9.2012 19:35

To je jedno, všechna logika má být ve třídách, ne v obsluze formuláře.

Nahoru Odpovědět
25.9.2012 19:35
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.