Geek tričko zdarma Python týden
Tričko zdarma! Stačí před dobitím bodů použít kód TRIKO15. Více informací zde
Pouze tento sleva až 80% na kurzy Python
Avatar
Petr Klekner
Člen
Avatar
Petr Klekner:5. května 14:38

Zdravím mám dotaz. Řekněme, že mám tabulku Log a v této tabulce mám ID_LogType/Log­Type(ERROR, INFO, DANGER) a můj problém je, že nevím jak se k tomuhle přesně postavit. Z dřívějška mám zajeto, že jsem si vytvářel tabulku a byl to cizí klíč. Teď jsem narazil na to, že se to může používat jako enum. Je to snadné, ale těžko rozšířitelné a není to jako cizí klíč, byl by to prostě string sloupec to je vše. Takže už to není tak "hezké". Nevím jak přesně na to. Co je podle vás lepší nebo co používáte? Nebo si mám udělat tabulku i enum? A držet to tahkle na dvou místech? Předem díky za info. Dělám v .net core a používám ef

Zkusil jsem: Hledat, ale moc jsem toho nenašel.

Chci docílit: Je tro spíše pro moji informaci a rád bych věděl co je správně.

 
Odpovědět 5. května 14:38
Avatar
JerryM
Člen
Avatar
JerryM:5. května 17:27

já vubec nechápu co cheš ani v čem to chceš ... ve visual basicu ? :)) ..
stáhni si Microsoft SQL management studio 2014 nebo 16 a připoj se k databázi a vylistuj si co tam je.... a co se týče těch dat .. zkusi. si někdy Entity Framework ?

https://docs.microsoft.com/…-application

 
Nahoru Odpovědět  -7 5. května 17:27
Avatar
Petr Klekner
Člen
Avatar
Odpovídá na JerryM
Petr Klekner:5. května 21:01

Ptám se pouze co je vhodnější používat. Vytvořit si enum a mít to pouze v kódu a sloupec mít jako string a nebo to mít v db jako tabulku. A asi si to přehlédl, ale psal jsem: Dělám v .net core a používám ef

 
Nahoru Odpovědět 5. května 21:01
Avatar
Odpovídá na Petr Klekner
Michal Štěpánek:6. května 7:33

Asi záleží taky na tom, jak často a jestli vůbec to nastavení potřebuješ měnit "z aplikace". Pokud ano, pak je asi výhodnější to mít v tabulce a jako cizí klíč to přidávat do logů. Pokud ne (což myslím, že u tohoto druhu dat bude pravděpodobnější), tak podle mě stačí enum a do logů to dávat jako text...

Nahoru Odpovědět 6. května 7:33
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Petr Klekner
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Petr Klekner:6. května 18:05

Děkuji za rozumnou reakci. :) A neporušuje to žádná pravidla? Například databázová? Jde mi o to, že si dělám "framework" a rád bych to měl co nejlepší. Předem díky za info

 
Nahoru Odpovědět 6. května 18:05
Avatar
Odpovídá na Petr Klekner
Michal Štěpánek:7. května 7:44

Nemyslím si, že by zrovna toto porušovalo nějaká pravidla. Logy jsou v podstatě jakási "zpětná vazba" pro autora a není to něco, co bude uživatel zkoumat každý den a hlavně si myslím, že "typy chyb" nebo "názvy typu události" asi nebudeš chtít často (pokud vůbec) měnit, páč by sis v tom zbytečně páchal nepřehledný chaos. ERROR bude pořád ERROR, INFO bude pořád INFO, atd. Není důvod do toho nějak zasahovat. Jestli si to do DB uložíš v logu pod nějakým ID nebo rovnou jako text (z enumu) je čistě na tobě...

Nahoru Odpovědět 7. května 7:44
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Petr Klekner
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Petr Klekner:7. května 19:51

Děkuji za info. A když se zeptám obecně zda používat enum? nebo to mít v db? Asi je to na zváženou že?

 
Nahoru Odpovědět 7. května 19:51
Avatar
Odpovídá na Petr Klekner
Michal Štěpánek:9. května 8:46

Ano, je to podle toho, jak s těmi hodnotami potřebuješ pracovat...

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 9. května 8:46
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Petr Klekner
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Petr Klekner:9. května 10:30

Rozumím. díky

 
Nahoru Odpovědět 9. května 10:30
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.