Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: co je instancia

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) co je instancia American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
pcrewik
Člen
Avatar
pcrewik:10.2.2014 20:47

Ahojte,
po tom čo som čítal na weboch čo je instancia triedy som sa v tom už asi celkom zamotal.
Preto by som si chcel utvrdiť či inštancia tredy je niečo ako premenná, ktorá ukladá v sebe celú triedu?
príklad:

class TimePeriod
  {
      private double seconds;

      public double Hours
      {
          get { return seconds / 3600; }
          set { seconds = value * 3600; }
      }
  }

tak potom

TimePeriod ttt = new TimePeriod();

ttt je inštancia, triedy TimePeriod?

 
Odpovědět 10.2.2014 20:47
Avatar
Odpovídá na pcrewik
Michal Žůrek (misaz):10.2.2014 20:55

přesně tak, pochopil jsi to dobře.

Class a vše v těch složených závorkách je ta definice a instance je to co ti vrátí to klíčové slovo new.

Nahoru Odpovědět 10.2.2014 20:55
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
pcrewik
Člen
Avatar
pcrewik:10.2.2014 21:01

Ďakujem Misaz

 
Nahoru Odpovědět 10.2.2014 21:01
Avatar
xxxvodnikxxx
Člen
Avatar
xxxvodnikxxx:10.2.2014 21:43

Budu opakovat, ale ano, chápeš to dobře..

Ještě doplnim, že se to dá taky nazvat objektem :)
a instancí můžeš (teoreticky) vytvořit kolik chceš, jen s jiným identifikátorem (názvem) takže např neni problém vytvořit
TimePeriod ttt = new TimePeriod();
TimePeriod ttt2 = new TimePeriod();
TimePeriod ttt3 = new TimePeriod();
atp..

Nahoru Odpovědět  -1 10.2.2014 21:43
Unix- svět, kde chcete být nulou :) (UID)
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na pcrewik
mkub:10.2.2014 23:00

pochopil si zhruba co je instancia... instancia je objekt vytvoreny z triedy, je to premenna, ktora obsahuje vsetky vlastnosti a metody danej triedy, z ktorej je vytvorena...
cize instancii mozes vytvorit kolko len chces, trebars aj milion, ci miliardu, pokial potrebujes tolko instancii jednej triedy...

 
Nahoru Odpovědět 10.2.2014 23:00
Avatar
pcrewik
Člen
Avatar
pcrewik:10.2.2014 23:28

ok áno takto som si to predstavoval ďakujem

 
Nahoru Odpovědět 10.2.2014 23:28
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.