Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se PHP. A zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací.
Hledáme programátora, 100% home office, 100% flexibilní. Prozkoumej aktuální pozice
discount week 30 - hiring

Diskuze: Console a UNICODE symboly

Aktivity
Avatar
sadlomaslox25:19.7.2014 3:04

Zdravim,
mam problem. Je vytvorena slozka ktera v nazvu obsahuje specialni UNICODE symbol a potrebuji tento symbol zobrazit v prikazovem radku (napr. pomoci prikazu dir).

V exploreru/total comanderu se symbol zobrazuje, ale v prikazove radce ne. Zkousel jsem zmenit charset prikazove radky i font a nepomohlo.

Mam 2 otazky:

  1. je vubec mozne zobrazit tyto speciální unicode znaky v konzoli?
  2. pokud je mozne 1, je mozne vytvorit program v C# ktery (nejspise pomoci winapi) nastavi toto zobrazeni i na klientskem pocitaci, kde bude program spusten ?
 
Odpovědět
19.7.2014 3:04
Avatar
borec.peta
Člen
Avatar
borec.peta:31.7.2014 9:47

Myslím, že to nejde konzole to nezobrazí;)

Nahoru Odpovědět
31.7.2014 9:47
嘿伙计在看什么
Avatar
Odpovídá na borec.peta
Michal Žůrek - misaz:31.7.2014 10:33

technicky by to nebyl až takový problém, ale výchozí písmo konzole tytot znaky neobsahuje, proto jsou místo nich čtverečky nebo otazníky. Nevím jistě možná má konzole vška i limit na ASCII nebo systémové Windows-1250.

 
Nahoru Odpovědět
31.7.2014 10:33
Avatar
Odpovídá na borec.peta
Michal Žůrek - misaz:31.7.2014 10:33

technicky by to nebyl až takový problém, ale výchozí písmo konzole tytot znaky neobsahuje, proto jsou místo nich čtverečky nebo otazníky. Nevím jistě možná má konzole vška i limit na ASCII nebo systémové Windows-1250.

 
Nahoru Odpovědět
31.7.2014 10:33
Avatar
sadlomaslox25:31.7.2014 14:49

ktere vychozi pismo to neobsahuje ? zkousel sem jak to rasterove tak to lucida ale nezobrazilo se to ani jednou.

 
Nahoru Odpovědět
31.7.2014 14:49
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Odpovídá na sadlomaslox25
Michal Žůrek - misaz:31.7.2014 15:06

no právě. Ani rastrové ani lucida to pokud vím dobře neobsahují.

 
Nahoru Odpovědět
31.7.2014 15:06
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
sadlomaslox25:31.7.2014 15:27

a je nejaka moznost jak tam nastavit jine pismo nez zminene 3 defaultni (nejak jednoduse aby to slo provest ze c# kodu)?

 
Nahoru Odpovědět
31.7.2014 15:27
Avatar
Odpovídá na sadlomaslox25
Michal Žůrek - misaz:31.7.2014 15:28

ne, nauč se pracovat s okenními aplikacemi.

 
Nahoru Odpovědět
31.7.2014 15:28
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na sadlomaslox25
Jan Vargovský:31.7.2014 16:05

Můžeš si udělat svojí konzoli :)

 
Nahoru Odpovědět
31.7.2014 16:05
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
sadlomaslox25:31.7.2014 16:32

dik za radu ale certifikaci na "okeni aplikace" uz mam :D

 
Nahoru Odpovědět
31.7.2014 16:32
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.