Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Využij akce až 80% zdarma při nákupu e-learningu. Více informací .
C# week
Avatar
Fantasyk
Neregistrovaný
Avatar
Fantasyk:11.12.2013 9:28

Ahojte,
prosim vas nevite nekdo jak z databaze:
Jan Novak 1
Jana Novotna 2
Petr Novotny 1
Rudolfina Novakova 5
Otevrit form, ktery odkazuje na 3 sloupec? Ke kazdemu cislu mam vytvoreny vlastni form. Jen nevim jak pri vyhledani napr. Petr, aby se otevrel form 1, dik

 
Odpovědět
11.12.2013 9:28
Avatar
Lako
Člen
Avatar
Lako:12.12.2013 2:18

Z databáze otevřít form?
Zkus to popsat nějak normálně...
Vůbec to nevypadá, že ti jde o čtení dat z databáze, jak píšeš v nadpise.

 
Nahoru Odpovědět
12.12.2013 2:18
Avatar
Michal Haňáček:12.12.2013 7:09

Příjde mi, že máš malinko otočenou logiku té aplikace. Z aplikace (formuláře) by jsi měl přistupovat k databázi, obráceně si to moc nedovedu představit. Tvořit 3 různé formuláře pro jednu stejnou věc mi příjde zbytečné, ale třeba jsem jen zle pochopil to co řešíš.

Nahoru Odpovědět
12.12.2013 7:09
Každé rozhodnutí a každý krok v životě nás někam posune. Bohužel jen některé nás posouvají dopředu.
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Fantasyk
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na Michal Haňáček
Fantasyk:12.12.2013 9:48

No myslim tim mam textbox a button do textboxu napisu treba zminovany Petr a otevre se mi form 1 pri stisku buttonu pokud zadam Jana otevre se mi zas jiny form, podle toho jake ma data v 3 sloupci

 
Nahoru Odpovědět
12.12.2013 9:48
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Fantasyk
David Čápka:12.12.2013 10:31

To že máš Button a TextBox je úplně vedlejší. Evidentně vůbec nevíš jak se s DB pracuje, aplikace se nedělají tak, že se klikají tlačítka na formuláře. Potřebuješ datový model.

Nahoru Odpovědět
12.12.2013 10:31
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.