Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
matesax:8.5.2012 9:06

Dobrý den,
nedalo by se nějak přečíst textový soubor odspoda? Děkuji.

 
Odpovědět 8.5.2012 9:06
Avatar
David Jančík [sczdavos]
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Jančík [sczdavos]:8.5.2012 9:56

Čau, čau,
nejjednodušší možnost co mne napadá je:
Načíst jednotlivé řádky do pole a poté to projet cyklem.

Nahoru Odpovědět 8.5.2012 9:56
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
matesax:8.5.2012 10:01

JJ - už jsem to nějak splácal. Děkuji.

 
Nahoru Odpovědět 8.5.2012 10:01
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
matesax:8.5.2012 10:04

A vlastně to bylo mnohem jednodušší, než radíš - stryng, do kterého zapisuji řádky jsem použil takto: To co je právě načteno (řádek) připiš a k tomu připiš nový řádek a to co již zapsáno bylo,... :)

 
Nahoru Odpovědět 8.5.2012 10:04
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
matesax:8.5.2012 10:04

string

 
Nahoru Odpovědět 8.5.2012 10:04
Avatar
David Jančík [sczdavos]
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Jančík [sczdavos]:8.5.2012 10:17

Já myslel, že chceš celý dokument číst po zpátku (uktápz op...) a řikal sem si, že když to nahraješ do pole tak pak hodíš jeden cyklus pro řádky od spodu nahoru po řádcích a když tamdáš dva tak si můžeš i jednotlivé řádky přečíst po zpátku :)
Ale je samozřejmě více cest jak totéž udělat...

Nahoru Odpovědět 8.5.2012 10:17
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:8.5.2012 12:40

To není zrovna efektivní metoda. Pro delší soubory to bude pomalé. Pro malé množství dat bude efektivní zásobník, pro velké se hodí databáze.

Textový soubor se dá přímo číst odspoda, jen je to zbytečně pracné. Záleží na tom, k čemu konkrétně to potřebuješ.

Kromě toho je možné použít příkaz "tac", který dělá přesně to co požaduješ a je součástí OS.

Nahoru Odpovědět  +1 8.5.2012 12:40
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.