Front-end Front-end
Probíhá výprodej HTML, JavaScript a Bootstrap. Slevy až 80 %
Vyšlehej si extra vědomosti! Až 100% bodů na prémiový obsah zdarma! Více zde
Avatar
KraKcz
Člen
Avatar
KraKcz:7.5.2018 0:29

Ahoj, dělám takovou menší aplikaci která mě bude zkoušet ze slovíček (francouzština)
Zatim funguje tak že: mám 2 pole 1. Je česky a 2. francouzky.
A náhodně se vybere slovíčko z pole a musím ho správně přeložit.
Ale chci aby bylo možné ty slovíčka možno importovat do programu. Z textoveho dokumentu, bude např každý řádek jedno slovo. A v druhém text. souboru bude zase překlad.
Nebo zda je lepší udělat databázi, kterou by bylo ale možné uložit po vypnutí programu. A zároveň do ní přidávat slovíčka za běhu aplikace. trochu jsem googlil a asi ty databáze budou lepší ale nemůžu najít jak umožni to aby se dala upravovat v běhu uživatelem. Díky.

 
Odpovědět 7.5.2018 0:29
Avatar
Mára
Člen
Avatar
Mára:7.5.2018 6:15

Zkus pohledat Sqlite :)

 
Nahoru Odpovědět 7.5.2018 6:15
Avatar
Lako
Člen
Avatar
Odpovídá na KraKcz
Lako:7.5.2018 9:06

Určitě databáze.
Sice tak jak to máš navržené, by to nějaké velikosti fungovalo i s textovými soubory, ale časem se dostaneš k tomu, že správný překlad jednoho slovíčka není jednoznačný (třeba anglicky pretty, nice =(cca) hezký). S tím budeš mít v texťáku problém, nebo ti budou vznikat duplicity..

Jak databázi upravovat - to je stejná otázka jak s ní pracovat..

 
Nahoru Odpovědět 7.5.2018 9:06
Avatar
KraKcz
Člen
Avatar
KraKcz:7.5.2018 10:27

Ok díky.

 
Nahoru Odpovědět 7.5.2018 10:27
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na KraKcz
David Hynek:7.5.2018 20:11

k doporuceni pro SqLite se pridavam. Je to v podstate jeden xml soubor s kterym pracujes pres sql ovladac.

Nahoru Odpovědět 7.5.2018 20:11
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.