Avatar
martinkobelka
Redaktor
Avatar
martinkobelka:16.8.2012 13:50

Zdravím. Dneska jsem začal s c#, a hned na začátku se nemůžu dostat přes asi dost nesmyslnou chybu.
píšu:

float i = 1.5;

a visual studio mi hlásí chybu. Tak co to je?

 
Odpovědět 16.8.2012 13:50
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Drahomír Hanák:16.8.2012 13:57

Myslím, že je potřeba označit dané číslo jako float. To uděláš tak, že za něj přidáš písmeno f.

 
Nahoru Odpovědět  +1 16.8.2012 13:57
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na martinkobelka
David Čápka:16.8.2012 14:01

Velmi doporučuji udělat si zdejší seriál, díly na sebe navazují a dají ti komplexní znalosti jazyka.

Nahoru Odpovědět 16.8.2012 14:01
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinkobelka
matesax:16.8.2012 14:04
float i = 1.5f;
 
Nahoru Odpovědět 16.8.2012 14:04
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinkobelka
matesax:16.8.2012 14:04

Anebo:

float i = (float)1.5;
 
Nahoru Odpovědět 16.8.2012 14:04
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na martinkobelka
Drahomír Hanák:16.8.2012 14:10

Máš to v tomhle tutoriálu: http://www.itnetwork.cz/…-typy-string pokud jsi nestihl přečíst tutoriály před tímhle, určitě si je přečti. Ten sufix tam je proto, že v C# jsou desetinná čísla brána jako double (alespoň to tvrdí error ve Visual studiu :)), a proto je musíš převést na float tak jak píše matesax

 
Nahoru Odpovědět 16.8.2012 14:10
Avatar
Michael Olšavský:6.9.2012 16:36

Používání floatu je často zbytečné. Double má větší rozsah a nejsou s ním takové problémy. A rozdíl v rychlosti jsem nikdy nezaznamenal.

 
Nahoru Odpovědět  +1 6.9.2012 16:36
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.