Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
Marek
Člen
Avatar
Marek:20. dubna 19:45

Ahoj,

rád bych se zeptal na Vámi doporučenou literaturu ke studiu. Zatím jsem prostudoval "C#" od P. Boryho a "Databáze v C# 2008" od V.V. Agarwala. Byl by někdo chopen doporučit literaturu, která by na dvě výše zmíněné knihy pokud možno navazovala a ideálně pojednávala také o WCF a WPF ?

Mám rád zdejší portál a samozřejmě si zde doplňuji knižní výklad, nicméně z knihy mi to jde tak nějak lépe :-)

Děkuji a přeji hezký den.

 
Odpovědět 20. dubna 19:45
Avatar
Odpovídá na Marek
Michal Štěpánek:21. dubna 7:59

Problém knih je v tom, že velice rychle "stárnou", resp. ne ty knihy, ale jejich obsah. Ten bývá většinou starý už v době vydání knihy, protože dlouho trvají různé korektury a samotný tisk a vydání knihy. Taky jsem si koupil kdysi pár knih, ale v podstatě to, co dnes umím, jsem se naučil ze zdejších tutoriálů, zbytek mi poradili místní odborníci a taky strejda gůgl.. O případných potížích v programování tu můžeš diskutovat s ostatními, což v literatuře nelze. Myslím si, že vše, co se potřebuješ naučit, lze nalézt na internetu. Ať už zde nebo na různých fórech o programování...

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +3 21. dubna 7:59
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Marek
Člen
Avatar
Marek:25. dubna 19:29

Je mi to jasné, samozřejmě do budoucna se tomu nevyhnu, jen se mi prostě učí lépe z knih, tak bych si rád vybudoval solidní základ z knih, na který se mi pak bude snadno navazovat učením z internetu, které mi nejde tak lehce. Pokud to ovšem nemá smysl, tak si samozřejmě nechám poradit a místo času, který strávím nad hledáním vhodné knihy, tak ho využiji raději studiem na internetu.

 
Nahoru Odpovědět 25. dubna 19:29
Avatar
Taskkill
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Marek
Taskkill:25. dubna 22:17

Urcite bych ten cas radsi investoval do zvyknuti si na digitalni zdroje.
Duvodu je spousta, ale ten nejlepsi je fakt, ze si na netu muzes vybrat opravdu presne to, co ti vyhovuje.
Video? Clanek? Dokumentace? Kombinace? Serialy? Samostatne clanky? Interaktivni psani kodu? Cokoliv. Ten cas co investujes do pretvoreni zvyku, se ti vrati.

Nemam nic proti kniham, sam jich par mam, jen z nostalgie, celkove me toho moc nenaucily :D

Ovsemze je to pouze muj nazor. Jiste existuje sance, ze konkretni knihy budou pro tebe to prave, nicmene, na to musis prijit asi sam.

 
Nahoru Odpovědět  +2 25. dubna 22:17
Avatar
Odpovídá na Marek
Michal Štěpánek:26. dubna 7:19

Můj hlavní problém při učení se z knih byl ten, že když jsem se na něčem zasekl, bo mi to nefungovalo tak jak mělo, neměl jsem se koho zeptat -> tím pádem na dlouhou dobu konečná v postupu. Při "studiu" z internetu, když mi něco není jasné nebo nefunguje tak jak má se tu můžu zeptat, ukázat svůj kód. Cizí oči pak lépe najdou chybu třeba v tom, že jsem debil a někde jsem místo jedné čárky udělal dvě...

Nahoru Odpovědět  +1 26. dubna 7:19
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Marek
Člen
Avatar
Marek:26. dubna 20:10

Díky za reakce a jiný náhled. Dám na vaše rady a co nejdřív se přeorientuji na digitální zdroje.

Pokud by přeci jen někoho nějaká zajímavá publikace, kterou by si měl každý programátor alespoň přečíst napadla, tak ji klidně doplňte do diskuse. :-)

 
Nahoru Odpovědět 26. dubna 20:10
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.