Předvánoční slevová akce PHP týden
Pouze tento týden sleva až 80 % na PHP e-learning!
Využij předvánočních slev a získej od nás 20 % bodů zdarma! Více zde
Avatar
Dodo CSharp
Člen
Avatar
Dodo CSharp:14. listopadu 14:58

Zdravím Vás,
mám taký problém, respektíve lámem si hlavu nad logikou spojenia checkboxu-textboxu a databázy SQL. Potrebujem, aby keď užívateľka programu odškrtne checkbox, textové pole zmenilo farbu na červenú. Samozrejme toto chcem aby ostalo len v aktuálnom riadku databázy a nedotklo sa to odškrtnutie checkboxu celej databázy a nezafarbilo mi toto okno v každom riadku. Ostatné riadky opäť budú závisieť od toho či už tá užívateľka checkbox odškrtne alebo nie.
Stretol sa niekto s týmto?
ďakujem

Zkusil jsem: Zatiaľ som len pátral po riešeniach

Chci docílit: Snažím sa dosiahnuť zmeny farby textového pola po zaškrtnutí checkboxu pričom sa to dotkne len aktuálneho riadku databázy

 
Odpovědět
14. listopadu 14:58
Avatar
Mirek Slouka
Člen
Avatar
Odpovídá na Dodo CSharp
Mirek Slouka:18. listopadu 11:05

Ahoj, vyvíjíš desktopovou aplikaci nebo ASP? Jestli desktopovou, winformy nebo wpf?

Editováno 18. listopadu 11:05
Nahoru Odpovědět
18. listopadu 11:05
I can explain it to you, but I can't understand it for you.
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:19. listopadu 7:44

Myslim, ze mas domichne pojmy.

Server sql - program, ktery odpovida na sql prikazy (neco jako mail server, posles mu prikaz odesli mail od koho, pro koho... a odesle ti mail)
db - neco jako slozka pro sql
tabulka - neco jako soubor pro sql, ktery ma strukturu tabulky podobne jako kdyz udelas tabulku v excelu
Sqls erver tedy zarizuje komunikaci s sql databazi a sql tabulkou. (Mail server komunikuje s tebou a odesila maily pryc)

Z toho plyne, ze obarvovat server sql, db nebo tabulku nelze.
Obarvovat muzes jen data ziskana z db.tabulka. Ty data mas vypsana treba do textoveho pole. Pokud se jedna o html, tak je to prvek TEXTAREA. Coz je problem, protoze textarea zadne obarvovani radku nevede. A to ani pres css.
https://www.jakpsatweb.cz/…rmulare.html#…
Je tu ale moznost vyprat data jako html radky do DIV a ten div je pak mozne obarvit a nebo pouzit tabulku TABLE.

<div style="color:red">radek1</div>
<div style="color:blue">radek2</div>
<table>
<tr><td style="color:red">radek1</td></tr>
<tr><td style="color:blue">radek2</td></tr>
</table>

Dynamicke obarveni se da vyvolat javascriptem pres udalosti/events, onclick, onmousedown, oninput...
Stav zaskrtnuti se oznacuje jako element.checked==true / false.
Je mozne, ze ve tvem editoru to jde cele nejak vyklikat bez zakladnich znalosti html/css/js. Ja znam kod, takze napsat to v editoru mi zabere 3x vic casu :)

A pokud se ti nejedna o html, tak nevim :) Resp, mozna tvuj prvek pro text lze prepnout ne neco jako Rich-text nebo mas na to spesl prvek. Obvykle jednoduchy prvek text neumi takove veci, musi se pouzit jiny. Neupresnil jsi to, co tam vlastne mas, ani kousel kodu, nazvy prvku, takze tezko rici o co se ti vlastne jedna.

 
Nahoru Odpovědět
19. listopadu 7:44
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Dodo CSharp
Člen
Avatar
Dodo CSharp:19. listopadu 12:26

nakoniec som to vyriešil trošku inak,
ale ďakujem za odpovede :)

 
Nahoru Odpovědět
19. listopadu 12:26
Avatar
Odpovídá na Dodo CSharp
Michal Štěpánek:19. listopadu 17:08

V podstatě ti nikdo nic neodpověděl, protože jsi nespecifikoval ani to, jestli se to týká desktopové aplikace nebo webové...

Nahoru Odpovědět
19. listopadu 17:08
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.