Využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací. Zároveň je tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Hledáme nového kolegu do redakce - 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací.
discount week 30 halloween
Avatar
Michal Štěpánek:14.6.2014 20:32

Ahoj, mohl by mi prosím někdo poradit, jak se v C# odkážu na nějaký prvek (např. TextBox) ve FormView?
Ve VB.NET jsem jednoduše prohledal FormView a přetypoval, např.:

CType(FormViev1.FindControl("jmenoTextBox"), TextBox).Text

ale jak toto provedu v C#?

Odpovědět
14.6.2014 20:32
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Michal Štěpánek:15.6.2014 23:35

Opravdu to nikdo nikdy nepotřeboval?

Nahoru Odpovědět
15.6.2014 23:35
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Luboš Běhounek Satik
Autoredaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Luboš Běhounek Satik:16.6.2014 7:41
(FormView1.FindControl("jmenoTextBox") as TextBox).Text
Editováno 16.6.2014 7:41
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět
16.6.2014 7:41
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek Satik
Michal Štěpánek:16.6.2014 7:50

Dííííííííííííííííík :-)

Nahoru Odpovědět
16.6.2014 7:50
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Luboš Běhounek Satik
Autoredaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Luboš Běhounek Satik:16.6.2014 9:24

Jinak pro převod kódu mezi VB / C# můžeš použít třeba
http://www.developerfusion.com/…b-to-csharp/

  • většinu konstrukcí to zvládne bez problémů převést :)
Nahoru Odpovědět
16.6.2014 9:24
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek Satik
Michal Štěpánek:16.6.2014 16:12

tam jsem to zkoušel, ale dopadlo to takhle:

((TextBox)FormViev1.FindControl("jmenoTextBox")).Text

a ve VS mi to pak házelo chyby...

Nahoru Odpovědět
16.6.2014 16:12
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Luboš Běhounek Satik
Autoredaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Luboš Běhounek Satik:16.6.2014 16:20

To by mělo fungovat stejně dobře, obojí jen konverze, jen se každá chová trošku jinak.

Je dobré tam házet k převodu aspoň celý příkaz, ukončený středníkem, jinak je to občas trochu zmatené :)

Nahoru Odpovědět
16.6.2014 16:20
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.