dodání ihned! nové
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se PHP. Zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací.
Hledáme programátora do rostoucího týmu ITnetwork.cz, 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací
PHP week

Diskuze: Fotogalerie asp.net

Aktivity
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Maros2470:25.9.2014 9:13

zdravím. Můžete mi někdo poradit jak na vytvoření fotogalerie v asp.net? Pustil jsem se do tvorby vlastního e-shopu a tady zatím nevím jak na to. Děkuji za rady a tipy.

 
Odpovědět
25.9.2014 9:13
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Michal Štěpánek:25.9.2014 12:55

V podstatě asi takto: Fotografie se budou ukládat v nějakém adresáři pravděpodobně za pomoci komponenty FileUpload a do DB budeš ukládat cestu k té fotce a taky ID produktu, ke kterému se ta fotka vztahuje. Pak už jen ve stránce dáš pokyn ke zobrazení záznamů z DB a je to.

EDIT: Samozřejmě do toho adresáře musíš mít povolen přístup pro ukládání dokumentů, jinak to ani FileUpload uložit nemůže...

Editováno 25.9.2014 12:56
Nahoru Odpovědět
25.9.2014 12:55
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Andrej Farkaš:26.9.2014 13:42

Čo sa týka zobrazenia. Ja som v jednom rozrobenom projekte použil túto Boostrap galériu.
https://github.com/…mage-Gallery

Nahoru Odpovědět
26.9.2014 13:42
Live. Love. Learn.
Avatar
Lako
Člen
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Lako:27.9.2014 18:57

Musíš řešit více věcí.
Zaprvé: uchování fotografií na serveru.
zadruhé: Načtení pouze thumbnailů, které nejsou v plném rozlišení.
zatřetí: ajaxem (nebo něčím podobným) načíst další fotografii v pořadí...

Můžeš to samozřejmě udělat na hulváta a nechat uživatele stáhnout 50MB fotek v jedné stránce, ale to není dobré řešení.

Dobré řešení je to, které posílá Andrej Farkaš , ale nejsem si jistý jak moc je to integrovatelné do webformů...
Kdyby jsi to dělal v mvc, můžu poskytnou kompletní řešení, včetně toho zmenšování obrázků...

 
Nahoru Odpovědět
27.9.2014 18:57
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.