C# týden ITnetwork Flashka zdarma
Akce! Pouze tento týden sleva až 80 % na kurzy C# .NET. Lze kombinovat s akcí 50 % bodů navíc na prémiový obsah!
Brno? Vypsali jsme pro vás nové termíny školení Základů programování a OOP v Brně!

Diskuze: Jak správně použít našeptávač měst

Aktivity (4)
Avatar
Luboš Hnědý:14.12.2018 23:22

Zdravím mám následující problém. Dělám jeden web kde potřebuji pracovat s městy(podle PSČ). A chtěl bych takový ten typický našeptávač, kde začnete psát a ukážou se vám možnosti. Je tu ale jeden problém.... Přesně nevím jak na to... Důležité je aby šlo zadat to město a aby následně fungovalo vyhledávání například do 10km. Nabízejí se následující způsoby -

  1. Stáhnout si záznamy ty si dát do db a s těmi pracovat. To zní dobře, protože bych nad tím měl kontrolu atd. problém je že jsem nikde nenašel psč záznamy i se souřadnicemi... Což potřebuji k tomu výpočtu
  2. Použít API (mapy.cz) a pomocí toho si to město najít a uložit ale moc si neumím představit jak to funguje... to je u tý položky, kterou vyberu prostě zapsaný všechno? jako město, adresa, psč, souřadnice atd nebo jak to funguje? To mě na tom právě trochu děsí, že je to všechno na ksichtě....

Samozřejmě nevadí jestli jde jenom o PSČ nebo i o ulice atd...

Předem fakt děkuju za pomoc trápím se s tím už dost dlouho

Zkusil jsem: Hledat ale nic moc kloudného jsem nenašel.....

Chci docílit: Dobrého fungování našeptáváče měst

 
Odpovědět 14.12.2018 23:22
Avatar
Odpovídá na Luboš Hnědý
Luboš Hnědý:14.12.2018 23:32

Jo tk jsem zjistil že mi to API vrátí to co potřebuju jenom jak říkám nebudu nad tím mít takovou kontrolu...

 
Nahoru Odpovědět 14.12.2018 23:32
Avatar
SebelaMichal
Člen
Avatar
SebelaMichal:15.12.2018 6:17

Ahoj, pokud nad tím chceš mít kontrolu, doporučuji csv ruian volně ke stažení tuším na katastru (katastr teď má zrovna odstávku). Sám to tak používám, jen je potřeba občas udělat aktualizaci dle csv. Hoď do google něco jako csv ruian adresy. Jsou tam myslím i gps. Csv si naimporti do db a nastav indexy. Pro našeptavač můžeš použít třeba jquery autocomplete. Přes ajax+json se dotážeš do db. (like 'neco%')

Zkoušel jsem našeptavač google - neměl zdaleka všechny adresy, pozor na to.Dnes je to možná jinak.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 15.12.2018 6:17
Avatar
Odpovídá na SebelaMichal
Luboš Hnědý:15.12.2018 8:42

Dobře, tak já na to kouknu až nebude ta odstávka. Já bych klidně použil ty mapy.cz ale je problém, že mi vůbec nejde rozvchodit ten jejich našeptávač a že bych nad tím neměl kontrolu no... ten uživatel mi tam může podhodit co chce

Editováno 15.12.2018 8:43
 
Nahoru Odpovědět 15.12.2018 8:42
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.