Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
michaelbeats7:28.11.2015 11:13

Ahoj, dělám takovou hru, kde mám label , na který je otázka a 4 buttony a jedna spravná odpověd. Chci aby když kliknu na správnou odpovět, tak m ten button svitil červeně. A když kliknu na špatnou , tak mi ten button svtil červeně a spravný zeleně.
Udělal jsem metody :
public static void SpatneABC(Button button1 , Button button2 , Button button3, Button button4) // d je dobře
public static void SpatneABD(Button button1 , Button button2 , Button button3, Button button4) // c je dobře
public static void SpatneACD(Button button1 , Button button2 , Button button3, Button button4) //b je dobře
public static void SpatneBCD(Button button1 , Button button2 , Button button3, Button button4) //a je dboře

díky

 
Odpovědět 28.11.2015 11:13
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Adam Ježek:28.11.2015 12:08
  1. Děláš to v WPF nebo WF?
  2. Jaká je podstata toho předávat funkci ty buttony v parametrech a ještě s nicneříkajícími názvy? Nebylo by lepší na formuláři ty buttony pojmenovat choiceAbtn nebo tak nějak? Navíc by k nim ta funkce měla být schopna přistupovat i bez toho, aby ji jí je předával v parametrech.
  3. Když posíláš zdroják, tak to zabal do [code], to je to tlačítko </> nad textboxem.
Editováno 28.11.2015 12:10
Nahoru Odpovědět 28.11.2015 12:08
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
michaelbeats7:28.11.2015 12:20

Dělám to v WF..ty názvy mi tak vyhovují nebo to nějak vadí?

 
Nahoru Odpovědět 28.11.2015 12:20
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na michaelbeats7
Adam Ježek:28.11.2015 12:37

Tak názvy by se měly volit tak, aby bylo jasné co to dělá.
Teď jde o to, co považuješ za "svícení".
Pokud ti stačí změnit barvu pozadí

button.BackColor = Color.Red;

pokud za svícení považuješ, že se orzšíří ohraničení a změní barvu, tak

button.FlatStyle = FlatStyle.Flat
button.FlatAppearance.BorderColor = Color.Red;
button.FlatAppearance.BorderSize = 1;
Editováno 28.11.2015 12:37
Nahoru Odpovědět  +2 28.11.2015 12:37
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
michaelbeats7:28.11.2015 15:25

Moc ti děkuju !!

 
Nahoru Odpovědět 28.11.2015 15:25
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
michaelbeats7:28.11.2015 15:27

Jenom to nezná přikaz "color" . Musíme nahoře do using.system něco přidat?

 
Nahoru Odpovědět 28.11.2015 15:27
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na michaelbeats7
Adam Ježek:28.11.2015 16:03

A když zkusíš System.Drawin­g.Color ?

Nahoru Odpovědět  +1 28.11.2015 16:03
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
michaelbeats7:28.11.2015 18:13

Taky ne.. nezná to slovo "color"

 
Nahoru Odpovědět 28.11.2015 18:13
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
michaelbeats7:28.11.2015 18:17

Už to mám .. windows.drawing
díky :)

 
Nahoru Odpovědět 28.11.2015 18:17
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.