Diskuze: Licenční klíče

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Licenční klíče American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
tchosniper
Člen
Avatar
tchosniper:24.11.2014 21:26

Ahoj, dělám si jeden program a chci zabránit aby 2 lidé měly 1 samý licenční klíč, ale nevím jak tomu zabránit. Nějaké nápady? :)

 
Odpovědět 24.11.2014 21:26
Avatar
Odpovídá na tchosniper
Ondřej Štorc:24.11.2014 22:53

V nějaké databázi na webu si vytvoř seznam klíčů a při každém zadaní klíče ověř zdali je ten klíč použit pokud ne, tak ten klíč v databázi updatuj na použitej..

Nahoru Odpovědět  +1 24.11.2014 22:53
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
tchosniper
Člen
Avatar
tchosniper:25.11.2014 17:20

Ano ale jde o to jak to udělat :D

 
Nahoru Odpovědět 25.11.2014 17:20
Avatar
Insane Qurd
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ondřej Štorc
Insane Qurd:25.11.2014 17:33

Zkoušel jsem něco podobného, ale na MySQL se mi nepodařilo připojit.

viz tady

Editováno 25.11.2014 17:34
Nahoru Odpovědět 25.11.2014 17:33
It's impossible to say it's impossible.
Avatar
Odpovídá na Insane Qurd
Michal Štěpánek:25.11.2014 20:29

Pro přístup do MySQL na webu odjinud, než z http je nutné, aby to webhosting podporoval, resp., aby ti to poskytovatel webhostingu umožnil, protože defaultně to nelze a ne každý webhosting tuto službu nabízí.

Nahoru Odpovědět  +1 25.11.2014 20:29
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Insane Qurd
Ondřej Štorc:25.11.2014 20:51

Aby ti to fungovalo, tak bys to mohl udělat tak že na hosting nehraješ php soubor kterej bude měnit tu hodnotu v databázi a ty tu stránku pak budeš načítat v C# přes nějakou třídu (mám dojem že se jmenuje WebBroswer)

Edit: Tenhle nápad platí i pro tchosniper

Editováno 25.11.2014 20:54
Nahoru Odpovědět 25.11.2014 20:51
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
Odpovídá na tchosniper
sadlomaslox25:25.11.2014 21:19

nebo to treba vyresis jinak bez pouziti db a internetu 8-)

 
Nahoru Odpovědět 25.11.2014 21:19
Avatar
Insane Qurd
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ondřej Štorc
Insane Qurd:25.11.2014 21:33

Výborný nápad, zkusím! ;)

Nahoru Odpovědět 25.11.2014 21:33
It's impossible to say it's impossible.
Avatar
tchosniper
Člen
Avatar
tchosniper:25.11.2014 22:05

No popravdě vůbec nevím jak se pracuje s MySQL :D Napadlo mě že bych vytvořil txt soubor dal ho na web a přes ftp by se ověřovalo jestli je v pořádku a zapsala by se IP, poté když by to někdo zkusil a byla by tam zapsaná IP adresa, která by nebyla jeho tak by to nic neudělalo, ale vůbec nevím jak to udělat :D

 
Nahoru Odpovědět 25.11.2014 22:05
Avatar
Odpovídá na tchosniper
Ondřej Štorc:25.11.2014 22:12

Jestli nevíš jak pracovat s MySQL tak na to je tady sekce
Jinak to taky není špatný nápad s tím textovým souborem, ale stejně si myslím že na tohle je ta databáze lepší

Nahoru Odpovědět 25.11.2014 22:12
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
Matyáš Černohous (Matesak):25.11.2014 23:18

http://www.freesqldatabase.com

Pokud chceš přistupovat k MySQL vzdáleně, tak tenhle web to má povolený. Je to sice omezené na 5mb a musíš to každý týden prodloužit, ale je to free a mohlo by ti to stačit :)

 
Nahoru Odpovědět 25.11.2014 23:18
Avatar
sadlomaslox25:26.11.2014 11:51

Jednoduzsi mi prijde kdyz si uzivatel nainstaluje tvuj program a napise mu to nejaky retezec (zalozeny na hw/sw konfiguraci) a on ho bude muset poslat tobe a ty mu na zaklade toho retezce posles seriove cislo. A DB nepotrebujes vubec :)

 
Nahoru Odpovědět  +1 26.11.2014 11:51
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tchosniper
Jan Vargovský:26.11.2014 12:48

A co GUID, to by ti nestačilo?

 
Nahoru Odpovědět 26.11.2014 12:48
Avatar
tchosniper
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
tchosniper:26.11.2014 16:03

No jo, jenže je to musí nějak ty klíče ověřit a nebo být zadány v tom programu, když by byly v tom programu, tak ten, komu pošlu ten klíč, by mohl poslat někomu jinému .. A s tím ověřováním si nevím rady... Co je ten GUID?

 
Nahoru Odpovědět 26.11.2014 16:03
Avatar
αcнερ™
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tchosniper
αcнερ™:27.11.2014 12:52

Čo tak použiť mac adresu? A na jej základe generovať kľúč? :)

Nahoru Odpovědět 27.11.2014 12:52
. . .
Avatar
tchosniper
Člen
Avatar
Odpovídá na αcнερ™
tchosniper:27.11.2014 14:59

Tomu nerozumím, co je mac? A tohle video https://www.youtube.com/watch?… je ta databáze co mam udělat ? :)

 
Nahoru Odpovědět 27.11.2014 14:59
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tchosniper
Jan Vargovský:27.11.2014 15:03
http://cs.wikipedia.org/wiki/MAC_adresa
 
Nahoru Odpovědět 27.11.2014 15:03
Avatar
tchosniper
Člen
Avatar
tchosniper:27.11.2014 15:10

Dobře ale jak to udělat ? :D

 
Nahoru Odpovědět 27.11.2014 15:10
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tchosniper
Jan Vargovský:27.11.2014 15:14

Co přesně nevíš jak udělat?

 
Nahoru Odpovědět 27.11.2014 15:14
Avatar
tchosniper
Člen
Avatar
tchosniper:27.11.2014 16:26

Více méně všechno ...

 
Nahoru Odpovědět 27.11.2014 16:26
Avatar
Odpovídá na tchosniper
sadlomaslox25:27.11.2014 20:24

a si si jisty ze to potrebujes osetrovat vubec cd klicem ?

jednoduzsi varianta je:

1. pomoci toho 1 kodu co se pta borec v otazce vytahnes unikatni cislo pro instalaci windows
http://stackoverflow.com/…ed-app-any-c

2. retezec si nechas poslat
3. doma v jinem programu spocitas treba md5 hask z toho retezce co ti prisel + tam prihodis nejake nahodne slovo a z toho celeho spocitas ten hash
http://stackoverflow.com/…-from-string
4. ten hash bude ten CD klic ktery posles tomu dotycnemu zpatky kde bude prakticky stejny kod v tve aplikaci ktera pak ty hashe porovna
http://stackoverflow.com/…-to-a-string

nevyhoda je ze pokud je nekdo dost chytry tak na tu tvoji aplikaci udela keygen. exituje varianta kdy nejde udelat keygen za pomoci DSA/RSA ale to tu asi rozebirat nebudu :D

 
Nahoru Odpovědět 27.11.2014 20:24
Avatar
tchosniper
Člen
Avatar
Odpovídá na sadlomaslox25
tchosniper:27.11.2014 20:43

Angličtina není zrovna věc která mi jde :D Takže tam kde je zelená fajfka nahoru to mam použít nebo jak :D

 
Nahoru Odpovědět 27.11.2014 20:43
Avatar
Odpovídá na tchosniper
Michal Štěpánek:28.11.2014 10:28

Taky nejsem angličtinářskej přeborník, ale aspoň základní znalosti jsou pro programování potřeba. Vybírat něco podle zaškrtnuté "zelené fajfky" je zvrhlost. Dej si to do překladače, ať aspoň víš, o co tam jde.

Nahoru Odpovědět 28.11.2014 10:28
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 24 zpráv z 24.