dodání ihned! nové
Black Friday je tu! Využij jedinečnou příležitost a získej až 80 % znalostí navíc zdarma! Více zde
BF

Diskuze: Maximalizace

Aktivity
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
David Mlčoch:27.8.2015 13:24

Prosím vás, udělal jsem si svoji maximalizaci, ale dopadlo to tak, že screen je opravdu přes celou obrazovku a nejde vidět spodní lišta Windows, nevíte jak udělat aby šla vidět? děkuji

 
Odpovědět
27.8.2015 13:24
Avatar
Ondřej Štorc
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Mlčoch
Ondřej Štorc:27.8.2015 13:27

A v čem to děláš? WinForm, nebo WPF? Jak implementuješ ten tvůj fullscreen? Chtělo by to nějaký informace..

Nahoru Odpovědět
27.8.2015 13:27
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
David Mlčoch:27.8.2015 13:32

Je to dělané ve Winform. U Form mám odstraněné windowsovské okraje a mám svoje. A mám nastavené, že chci při startu aplikace, aby se okno maximalizovalo. Jenže když se maximalizuje, tak nejde vidět lišta spodní, ale když to má okraje windwos tak ta lišta jde vidět. Nechápu práveže vůbec jakto...

 
Nahoru Odpovědět
27.8.2015 13:32
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ondřej Štorc
David Mlčoch:27.8.2015 16:33

Je to dělané ve Winform. U Form mám odstraněné windowsovské okraje a mám svoje. A mám nastavené, že chci při startu aplikace, aby se okno maximalizovalo. Jenže když se maximalizuje, tak nejde vidět lišta spodní, ale když to má okraje windwos tak ta lišta jde vidět. Nechápu práveže vůbec jakto..

 
Nahoru Odpovědět
27.8.2015 16:33
Avatar
Neaktivní uživatel:28.8.2015 19:22

Snad tento kód pomůže

this.FormBorderStyle = System.Windows.Forms.FormBorderStyle.None;
Width = Screen.PrimaryScreen.Bounds.Width;
Height = Screen.PrimaryScreen.WorkingArea.Height;
this.StartPosition = new FormStartPosition();

První dva řádky asi znáš, 3 získá pracovní plochu počítače, která, když nemáš rámeček tak je vše kromě startu, a ten 4. řádek tam je, protože to bylo trochu posunutý a akorát to vynuluje pozici. Kdyžtak to zkus smazat, sám uvidíš

Nahoru Odpovědět
28.8.2015 19:22
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
David Mlčoch:28.8.2015 22:30

Velice děkuji za snahu, ale bohužel to nic nedělá.... i tak děkuji

 
Nahoru Odpovědět
28.8.2015 22:30
Avatar
Odpovídá na David Mlčoch
Michael Škrášek:28.8.2015 22:34

Mně tohle funguje

public Form1()
{
        InitializeComponent();

        this.FormBorderStyle = System.Windows.Forms.FormBorderStyle.None;
        this.Width = Screen.PrimaryScreen.Bounds.Width;
        this.Height = Screen.PrimaryScreen.Bounds.Height;
        this.Left = 0; this.Top = 0;
 }
Editováno 28.8.2015 22:34
Nahoru Odpovědět
28.8.2015 22:34
"I choose a lazy person to do a hard job. Because that person will find an easy way to do it. " Bill Gates
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
David Mlčoch:28.8.2015 22:43

Opět se to roztáhne přes celou plochu. Mám w10, nemůže to být tím?

 
Nahoru Odpovědět
28.8.2015 22:43
Avatar
Odpovídá na David Mlčoch
Michael Škrášek:28.8.2015 22:46

Já mám win 7, takže to tím asi bude

Nahoru Odpovědět
28.8.2015 22:46
"I choose a lazy person to do a hard job. Because that person will find an easy way to do it. " Bill Gates
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
David Mlčoch:28.8.2015 22:48

dobře, děkuji všem

 
Nahoru Odpovědět
28.8.2015 22:48
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
David Mlčoch:28.8.2015 22:55

Takže sem to vyzkoušel na druhém pc kde je w7 a dělá to stejné, takže nevím kde je chyba.

 
Nahoru Odpovědět
28.8.2015 22:55
Avatar
Odpovídá na David Mlčoch
Michael Škrášek:28.8.2015 22:58

To je divný, ukaž kód a obrázky, třeba děláš někde chybu, nic jinýho mě nenapadá

Editováno 28.8.2015 22:58
Nahoru Odpovědět
28.8.2015 22:58
"I choose a lazy person to do a hard job. Because that person will find an easy way to do it. " Bill Gates
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
David Mlčoch:28.8.2015 23:00

prostě vezmu ten kód (převedl sem si ho na VB.net) a dal ho do eventu Form1_load, toť vše

 
Nahoru Odpovědět
28.8.2015 23:00
Avatar
Odpovídá na David Mlčoch
Michael Škrášek:28.8.2015 23:12

funguje mi to i ve VB

Public Class Form1

    Private Sub Form1_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load
        Me.FormBorderStyle = FormBorderStyle.None
        Me.Width = Screen.PrimaryScreen.Bounds.Width
        Me.Height = Screen.PrimaryScreen.Bounds.Height
        Me.Left = 0
        Me.Top = 0
    End Sub
End Class
Nahoru Odpovědět
28.8.2015 23:12
"I choose a lazy person to do a hard job. Because that person will find an easy way to do it. " Bill Gates
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
David Mlčoch:28.8.2015 23:22

Tak to opravdu nevím čím to je. Opět to dělá.

 
Nahoru Odpovědět
28.8.2015 23:22
Avatar
Odpovídá na David Mlčoch
Neaktivní uživatel:29.8.2015 7:48

Zjistil jsem, že pokud to chceš použít v metodě load je lepší použít

this.FormBorderStyle = System.Windows.Forms.FormBorderStyle.None;
Width = Screen.PrimaryScreen.Bounds.Width;
Height = Screen.PrimaryScreen.WorkingArea.Height;
this.Left = 0;
this.Top = 0;

Zkus to i na win7. Mám win xp kde to funguje pěkně a zas takový rozdíl mezitím nebude..

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět
29.8.2015 7:48
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
David Mlčoch:29.8.2015 8:47

Děkuji, hnedka jak budu moci tak to vyzkouším. Děkuji opravdu všem.

 
Nahoru Odpovědět
29.8.2015 8:47
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
David Mlčoch:29.8.2015 9:36

Děkuji moc, funguje to. Díky ti za radu

 
Nahoru Odpovědět
29.8.2015 9:36
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 18 zpráv z 18.