Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se PHP. A zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací.
Hledáme asistenty pro kurzy programování - pohodová brigáda. Více info
discount 30
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Daniel Vítek:26.5.2012 14:36

Mám tento kód :

int sekundy;
                sekundy = date.Second;
                if (sekundy = 1)
                    Console.WriteLine("Ahoj");
                else
                    if
                        (sekundy = 2)
                        Console.WriteLine("Nazdar");

a hází mi to tuto chybu

Error 1 Cannot implicitly convert type 'int' to 'bool' G:\BirdSoft\Ga­mes\brepta\Brep­ta C#\Brepta\Brep­ta\Brepta.cs 95 21 Brepta

Error 2 Cannot implicitly convert type 'int' to 'bool' G:\BirdSoft\Ga­mes\brepta\Brep­ta C#\Brepta\Brep­ta\Brepta.cs 99 26 Brepta

Odpovědět
26.5.2012 14:36
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
David Čápka:26.5.2012 14:38

Pro porovnání musíš používat operátor ==. Používáš =, což je přiřazení.

Nahoru Odpovědět
26.5.2012 14:38
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Daniel Vítek:26.5.2012 14:39

Ajo,ale když sem to zkoušel poprve tak to nejelo.. teď už to jede

Nahoru Odpovědět
26.5.2012 14:39
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Daniel Vítek:26.5.2012 15:02

Další dotaz

case "Řekni vtip !":
                int sekundy;
                sekundy = date.Second;
                Console.WriteLine("sekund" + sekundy);
                if (sekundy == 1)
                    Console.WriteLine("Pepo, máte lžíci na boty?\n Ne, my boty nejíme.");
                else
                    if
                        (sekundy == 2)
                        Console.WriteLine("Tati, ptá se syn, proč mají v bance zamřížovaná okna?\n Aby si páni ředitelé pomalu zvykali na mříže.");
                    else
                        if (sekundy == 3)
                            Console.WriteLine("Na ruské atomové ponorce:\nKdo včera utíral prach na odpalovací desce? \n Já!\n Tak si vezměte gumu a vygumujte Anglii z mapy světa.");
                        else
                            if (sekundy == 4)
                                Console.WriteLine();
break;

A když zadám Řekni vtip ! znovu tak se ukáže ten samej - ta proměnná se neobnoví,proč ?

Nahoru Odpovědět
26.5.2012 15:02
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Daniel Vítek:26.5.2012 15:03

btw. to

Console.WriteLine("sekund" + sekundy);

tam mám jen pro ověření..

Nahoru Odpovědět
26.5.2012 15:03
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Daniel Vítek:26.5.2012 15:05

Samozřejmě to mám až do 60-ti sekund ale to sem nechtěl dávat sem :´D

Nahoru Odpovědět
26.5.2012 15:05
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
David Čápka:26.5.2012 15:06

Příště prosím založ nové vlákno a zvol výstižněší název, než jen "mi to hází nějakoui chybu".

K tvému problému: Předpokládám, že se snažíš zobrazit náhodný vtip. K výběru náhodného čísla slouží objekt Random, zrovna se chystám ho uvést v dalším tutoriálu.

Pokud datum neobnovuješ v každém behu cyklu, nemůžeš se divit, že je tam stále to samé, jakmile ho jednou uložíš do proměnné, už se samo neobnovuje.

Nahoru Odpovědět
26.5.2012 15:06
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Daniel Vítek:26.5.2012 15:07

No a když mám case a pod tím sekund = date.Seconds ?

Nahoru Odpovědět
26.5.2012 15:07
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
David Čápka:26.5.2012 15:07

A ty vtipy bych dal určitě alespoň do pole a náhodně vybíral index, tohle je hrozně velká konstrukce.

Nahoru Odpovědět
26.5.2012 15:07
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Daniel Vítek:26.5.2012 15:07

OK a to random,tam je použití jaké ?

Nahoru Odpovědět
26.5.2012 15:07
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět
26.5.2012 15:08
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
David Čápka:26.5.2012 15:09

To je jedno, záleží na tom, co je v tom date, pokud ho stále neobnovuješ tím date = DateTime.Now() tak je tam pořád ta samá hodnota, jak jsem řekl, v té proměnné ti nejde čas, čas tam stojí.

Nahoru Odpovědět
26.5.2012 15:09
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Daniel Vítek:26.5.2012 15:09

aha,je tu tutoriál :D

Nahoru Odpovědět
26.5.2012 15:09
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět
26.5.2012 15:09
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.