IT rekvalifikace s garancí práce. Seniorní programátoři vydělávají až 160 000 Kč/měsíc a rekvalifikace je prvním krokem. Zjisti, jak na to!
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Avatar
Neaktivní uživatel:26.5.2012 14:36

Mám tento kód :

int sekundy;
                sekundy = date.Second;
                if (sekundy = 1)
                    Console.WriteLine("Ahoj");
                else
                    if
                        (sekundy = 2)
                        Console.WriteLine("Nazdar");

a hází mi to tuto chybu

Error 1 Cannot implicitly convert type 'int' to 'bool' G:\BirdSoft\Ga­mes\brepta\Brep­ta C#\Brepta\Brep­ta\Brepta.cs 95 21 Brepta

Error 2 Cannot implicitly convert type 'int' to 'bool' G:\BirdSoft\Ga­mes\brepta\Brep­ta C#\Brepta\Brep­ta\Brepta.cs 99 26 Brepta

Odpovědět
26.5.2012 14:36
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
David Hartinger
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
David Hartinger:26.5.2012 14:38

Pro porovnání musíš používat operátor ==. Používáš =, což je přiřazení.

Nahoru Odpovědět
26.5.2012 14:38
You are the greatest project you will ever work on.
Avatar
Odpovídá na David Hartinger
Neaktivní uživatel:26.5.2012 14:39

Ajo,ale když sem to zkoušel poprve tak to nejelo.. teď už to jede

Nahoru Odpovědět
26.5.2012 14:39
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Neaktivní uživatel:26.5.2012 15:02

Další dotaz

case "Řekni vtip !":
                int sekundy;
                sekundy = date.Second;
                Console.WriteLine("sekund" + sekundy);
                if (sekundy == 1)
                    Console.WriteLine("Pepo, máte lžíci na boty?\n Ne, my boty nejíme.");
                else
                    if
                        (sekundy == 2)
                        Console.WriteLine("Tati, ptá se syn, proč mají v bance zamřížovaná okna?\n Aby si páni ředitelé pomalu zvykali na mříže.");
                    else
                        if (sekundy == 3)
                            Console.WriteLine("Na ruské atomové ponorce:\nKdo včera utíral prach na odpalovací desce? \n Já!\n Tak si vezměte gumu a vygumujte Anglii z mapy světa.");
                        else
                            if (sekundy == 4)
                                Console.WriteLine();
break;

A když zadám Řekni vtip ! znovu tak se ukáže ten samej - ta proměnná se neobnoví,proč ?

Nahoru Odpovědět
26.5.2012 15:02
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel:26.5.2012 15:03

btw. to

Console.WriteLine("sekund" + sekundy);

tam mám jen pro ověření..

Nahoru Odpovědět
26.5.2012 15:03
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel:26.5.2012 15:05

Samozřejmě to mám až do 60-ti sekund ale to sem nechtěl dávat sem :´D

Nahoru Odpovědět
26.5.2012 15:05
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
David Hartinger
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
David Hartinger:26.5.2012 15:06

Příště prosím založ nové vlákno a zvol výstižněší název, než jen "mi to hází nějakoui chybu".

K tvému problému: Předpokládám, že se snažíš zobrazit náhodný vtip. K výběru náhodného čísla slouží objekt Random, zrovna se chystám ho uvést v dalším tutoriálu.

Pokud datum neobnovuješ v každém behu cyklu, nemůžeš se divit, že je tam stále to samé, jakmile ho jednou uložíš do proměnné, už se samo neobnovuje.

Nahoru Odpovědět
26.5.2012 15:06
You are the greatest project you will ever work on.
Avatar
Odpovídá na David Hartinger
Neaktivní uživatel:26.5.2012 15:07

No a když mám case a pod tím sekund = date.Seconds ?

Nahoru Odpovědět
26.5.2012 15:07
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
David Hartinger
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
David Hartinger:26.5.2012 15:07

A ty vtipy bych dal určitě alespoň do pole a náhodně vybíral index, tohle je hrozně velká konstrukce.

Nahoru Odpovědět
26.5.2012 15:07
You are the greatest project you will ever work on.
Avatar
Neaktivní uživatel:26.5.2012 15:07

OK a to random,tam je použití jaké ?

Nahoru Odpovědět
26.5.2012 15:07
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Nahoru Odpovědět
26.5.2012 15:08
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
David Hartinger
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
David Hartinger:26.5.2012 15:09

To je jedno, záleží na tom, co je v tom date, pokud ho stále neobnovuješ tím date = DateTime.Now() tak je tam pořád ta samá hodnota, jak jsem řekl, v té proměnné ti nejde čas, čas tam stojí.

Nahoru Odpovědět
26.5.2012 15:09
You are the greatest project you will ever work on.
Avatar
Nahoru Odpovědět
26.5.2012 15:09
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Nahoru Odpovědět
26.5.2012 15:09
Neaktivní uživatelský účet
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.