C# týden C# týden
Pořádné programy s pořádnou klávesnicí zdarma. Více zde
Pouze tento týden sleva až 80 % na C# .NET
Avatar
3012
Člen
Avatar
3012:22.6.2018 22:52

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať ako načítať vo VB.net zdrojový kód webovej stránky, viem že v Small Basicu bi sa to spravilo takto:

File.DeleteFile(Program.Directory + "\file")

url = "http://www.stranka.com"

zdroj = Network.GetWebPageContents(url)

File.AppendContents(Program.Directory + "\file", zdroj)

TextWindow.Write(file.ReadContents(Program.Directory + "\file"))

Za každú pomoc ďakujem.

 
Odpovědět 22.6.2018 22:52
Avatar
Nahoru Odpovědět  +2 23.6.2018 6:41
/* I am not sure why this works but it fixes the problem */
Avatar
3012
Člen
Avatar
3012:23.6.2018 11:03

Nie, v Jave mám navrhnutý jeden projekt, a vo VB.net druhý, C sharp vôbec neriešim, no viem si kód z neho previesť na VB. Jedná sa však o to že v jave som schopný vytvárať počas behu applikácie ovladacie prvky (to potrebujem pre 1. projekt), a vo VB zas viem spúšťať procesi, a to je potrebné pre druhý projekt. V oboch však potrebujem čítať kód z webu, čiže ak by si my poradil ako javou spustiť proces (iný program/súbor) tak môžem napýsať oba v Jave, druhou možnosťou je, že ak vieš C sharp, môžeš my poradiť ako to spraviť v ňom, a ja si to prevediem na VB. No C sharp sa rozhodne učiť nemienim.
Dakujem.

 
Nahoru Odpovědět 23.6.2018 11:03
Avatar
Petr Čech
Redaktor
Avatar
Odpovídá na 3012
Petr Čech:23.6.2018 11:33

Chápu to správně, že protože neumíš jednu věc udělat v Javě (resp. nedokážeš otevřít první výsledek Googlu) začal jsi to dělat v úplně jiném jazyce, který neumíš vůbec, a k tomu všemu do toho pleteš ještě jiný projekt, co je zcela irelevantní? Uvědomuješ si, jak to je absurdní? :D

Nahoru Odpovědět  +4 23.6.2018 11:33
the cake is a lie
Avatar
3012
Člen
Avatar
3012:23.6.2018 14:39

Nie, Ja mám naštudovanú javu a povedal by som že VB.net viem ešte lepšie ako Javu. Chcel som tým len povedať, že ja v C sharp vôbec neprogramujem a všetci tu na fóre ma naň odkazujú, prakticky vzdy keď sa spýtam na niečo ohľadom VB.net, ktorý som mimochodom študoval z týchto stránok. Javu sa učím z kníh. Jednoducho pracujem na dvoch projektoch a zýskavam dostatok informácii pre ich realizáciu. Vzájomne spolu niako nesúvisia okrem toho že potrebujú mať prístup k týmto zdrojovým kódom, ja totiž svoje projektý často odvodzujem od tých predošlích a preto ak jednu funkcionalitu vytvorím pre jeden, nájdem pre ňu uplatnenie aj v úplne inom porojekte. Ja si vážim vašu pomoc na tomto fóre a nesnažím sa tu s nikým hádať, mám len predstavu o určitých projektoch a podľa toho vyberám pre každý z nich jazyk, z tých ktoré som sa učil podľa ich možností o ktorých viem. A viem že pokiaľ sa dá tento problém vyriešiť v SmallBasicu a aj v Jave, tak pre VB ktoré je SB rozhodne príbuzdnejšie ako Java by to nemal byť problém. Dúfam že som to ešte viac nezamotal, proste by som len potreboval načítať obsah stránky vo VB.net alebo spustiť proces v Jave.
Ďakujem.

 
Nahoru Odpovědět 23.6.2018 14:39
Avatar
3012
Člen
Avatar
3012:23.6.2018 17:04

ďakujem, už som to vyriešil, kod vo vb pre získanie kodu stránky je:

Dim sourceString As String = New System.Net.WebClient().DownloadString("SomeWebPage")
 
Nahoru Odpovědět 23.6.2018 17:04
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.