Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Omezený počet znaků

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Omezený počet znaků American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
David Mlčoch:23.7.2015 19:54

Prosím o radu - Potřeboval bych vytvořit příkaz, aby když kliknu na tlačítko "Pokračovat" tak to zkontrolovalo TextBox. Chci aby v tom TextBoxu bylo minimálně 6 znaků a když jich bude méně než 6 tak by se při stistknutí toho tlačítka "Pokračovat" objevila tabulka s informací o malém počtu znaků a nepustilo by to uživatele dál

 
Odpovědět 23.7.2015 19:54
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Adam Ježek:23.7.2015 20:07

Textbox má vlastnost text, což je string. String má vlastnost Length, což je délka.

if (textBox.Text.Length < 6) {
        MessageBox.Show("You shal not pass");
Nahoru Odpovědět 23.7.2015 20:07
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
David Mlčoch:23.7.2015 20:39

Děkuji za skvělou odpověď, jen dotaz... je to dělané na VB.NET?

 
Nahoru Odpovědět 23.7.2015 20:39
Avatar
Odpovídá na David Mlčoch
Michal Žůrek (misaz):23.7.2015 20:46

ne, má to napsané v C#, přepsat do VB to zvládneš i sám.

Nahoru Odpovědět 23.7.2015 20:46
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
David Mlčoch:23.7.2015 20:50

No nevím jak to předělat, ale díky za odpověď

 
Nahoru Odpovědět 23.7.2015 20:50
Avatar
jan.ruzicka01
Redaktor
Avatar
jan.ruzicka01:23.7.2015 21:05

Nejsem VBčkář, ale myslím, že to dokážu také:

If TextBox.text.Length < 6 Then
    MessageBox.Show("You shall not pass!")
End If
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +2 23.7.2015 21:05
';' je má jediná noční můra...
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
David Mlčoch:23.7.2015 21:13

Děkuju moc, samozřejmě všem

 
Nahoru Odpovědět 23.7.2015 21:13
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
David Mlčoch:23.7.2015 23:55

A dá se neco podobneho udelat s CheckBoxem?

 
Nahoru Odpovědět 23.7.2015 23:55
Avatar
Odpovídá na David Mlčoch
Michal Štěpánek:24.7.2015 0:27

Co tím myslíš "něco podobného"?

Nahoru Odpovědět 24.7.2015 0:27
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Eldan
Člen
Avatar
Eldan:24.7.2015 9:19

Pokud myslíš podmínku zda je CheckBox zaškrtnutý nebo ne, tak samozřejmě ano. CheckBox má vlastnost Checked, která udává jeho stav (true/false). Takže pokud do té podmínky dosadíš to, bude to fungovat úplně stejně.

Nahoru Odpovědět  +2 24.7.2015 9:19
Unobfuscated executable == free source code
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.