Diskuze: Ovládání hlasitosti

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Ovládání hlasitosti American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:7.9.2012 17:53

Zdravím, potřeboval bych nějak nastavovat hlasitost, poradí mi někdo jak na to ?

 
Odpovědět 7.9.2012 17:53
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 7.9.2012 17:54
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Daniel Vítek:7.9.2012 17:54

kde kdy jak ?

 
Nahoru Odpovědět 7.9.2012 17:54
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
David Čápka:7.9.2012 17:54

To předpokládám, že nám řekne :D

Nahoru Odpovědět 7.9.2012 17:54
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Daniel Vítek:7.9.2012 17:56
:D

Já mám nějakou aplikaci, která přehrává zvuk z jedné webovky, a potřebuji aby tam bylo i ovládání, je mi jedno jak, ale hlavně aby se to dalo zesílit či zeslabit :)

 
Nahoru Odpovědět 7.9.2012 17:56
Avatar
David Jančík [sczdavos]
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
David Jančík [sczdavos]:7.9.2012 18:00

Nazdár,
ve WakeWorkeru používám tuhle knihovnu:
http://www.codeproject.com/…lume-Control

Tohle budeš asi používat:

MMDevice device;
MMDeviceEnumerator DevEnum = new MMDeviceEnumerator();
device = DevEnum.GetDefaultAudioEndpoint(EDataFlow.eRender, ERole.eMultimedia);

device.AudioEndpointVolume.Mute = true/false;// mute unmute
device.AudioEndpointVolume.MasterVolumeLevelScalar = 0 - 1f;// od 0 do 1 v datovém typu float, kde 0 je minimum a 1 maximum tedy 100%
Nahoru Odpovědět  +1 7.9.2012 18:00
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
David Jančík [sczdavos]
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
David Jančík [sczdavos]:7.9.2012 18:02

Ty jsi tááák moc nedočkavej. Já jsem prakticky stále u počítače, ale napsat odpověď, tak aby byla srozumitelná a třeba i s příkladným použitím chvilku trvá ;)

Nahoru Odpovědět 7.9.2012 18:02
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 7.9.2012 18:02
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
Daniel Vítek:7.9.2012 18:06

Hele ono mi to červená :D
Nemám dát něco do using ?

 
Nahoru Odpovědět 7.9.2012 18:06
Avatar
David Jančík [sczdavos]
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
David Jančík [sczdavos]:7.9.2012 18:20

Musíš přidat referenci (ten dll soubor). Pokud jsi to nedělal. Tak napravo je References tak dáš add a vybereš to CoreAudioApi.dll z počítače. Pak dáš using CoreAudio a pak ti to půjde ;) Jak to naimportuješ tak se ti u toho objeví i automatická možnost přidání toho using :)

Nahoru Odpovědět 7.9.2012 18:20
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
Daniel Vítek:7.9.2012 18:23

Nějak nemužu najít ten DLLsoubor :D

 
Nahoru Odpovědět 7.9.2012 18:23
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 7.9.2012 18:25
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
Daniel Vítek:7.9.2012 18:43

to device je červený

 
Nahoru Odpovědět 7.9.2012 18:43
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Avatar
David Jančík [sczdavos]
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
David Jančík [sczdavos]:7.9.2012 18:50

Hey promiň, ale věštící kouli jsem zapomněl v Brně. Máš 2 možnosti. Buďto počkáš, až se k ní dostanu nebo mi sem přihraješ nějakej zdrojovej kód, případně screenshot, ze kterého bude patrné, kde je problém :)

Nahoru Odpovědět 7.9.2012 18:50
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:7.9.2012 18:55

Mám

usingy......
using CoreAudioApi;
namespace noname
{
public partial class Form1 : Form
{
public Form1()
{
InitializeComponent();
DateTime datum = DateTime.Now;
MMDeviceEnumerator DevEnum = new MMDeviceEnumerator();
device = DevEnum.GetDefaultAudioEndpoint(EDataFlow.eRender, ERole.eMultimedia);

a to device = DevEnum. atd.
to device je červený

 
Nahoru Odpovědět 7.9.2012 18:55
Avatar
David Jančík [sczdavos]
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
David Jančík [sczdavos]:7.9.2012 18:58

Aha protože to nemáš deklarovaný.

MMDevice device;
Nahoru Odpovědět 7.9.2012 18:58
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
Daniel Vítek:7.9.2012 18:58

už to není červený :)

 
Nahoru Odpovědět 7.9.2012 18:58
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
Daniel Vítek:7.9.2012 19:02

to .dll se musí regeditnout ?

 
Nahoru Odpovědět 7.9.2012 19:02
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
Daniel Vítek:7.9.2012 19:08

Píše mi to

Načítání objektu pro vytváření tříd modelu COM pro komponentu s identifikátorem CLSID {BCDE0395-E52F-467C-8E3D-C4579291692E} se nezdařilo kvůli následující chybě : 80040154 Třída není zaregistrována (Výjimka na základě hodnoty HRESULT: 0x80040154 (REGDB_E_CLASSNOTREG)).
 
Nahoru Odpovědět 7.9.2012 19:08
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 24 zpráv z 24.