Hledáme pomocníky pro kurzy programování - pohodová brigáda. Více info
Nauč se s námi víc. Využij 50% zdarma na e-learningové kurzy. Zároveň pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy
Avatar
johny4300
Člen
Avatar
johny4300:8.6.2013 17:42

Jak parsovat t NumericUpDown?

 
Odpovědět
8.6.2013 17:42
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na johny4300
Theodor Johnson:8.6.2013 17:44
int i = int.Parse((int)numericUpDown1.Value);
Editováno 8.6.2013 17:44
Nahoru Odpovědět
8.6.2013 17:44
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
Theodor Johnson:8.6.2013 17:48

Počkat, teď mi to došlo, z double se neparsuje :D

int i = (int)numericUpDown1.Value
Nahoru Odpovědět
8.6.2013 17:48
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
johny4300
Člen
Avatar
johny4300:8.6.2013 18:10

Aha tak to dík :D

 
Nahoru Odpovědět
8.6.2013 18:10
Avatar
Dumdych
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
Dumdych:8.6.2013 18:12

Ehm - proč měníš typ?

 
Nahoru Odpovědět
8.6.2013 18:12
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Dumdych
Theodor Johnson:8.6.2013 18:15

Většinu lidí totiž nenapadne že numericUpDown.Value vrací hodnotu v decimal, cože není zrovna nejpoužívanější typ a pak jim to nejde.

Nahoru Odpovědět
8.6.2013 18:15
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
Michal Žůrek - misaz:8.6.2013 18:29

v c# se to musí přetypovat, ve VB.NET je to jednoduší.

Dim a As Integer= NumericUpDown1.value
Dim b As Double = NumericUpDown1.value
Dim c As Byte = NumericUpDown1.value
Dim d As String = NumericUpDown1.value

a vše funguje... :)

 
Nahoru Odpovědět
8.6.2013 18:29
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
Theodor Johnson:8.6.2013 18:34

Přijde mi to jako stejný, taky když chceš mít integer tak musíš dát as int, to v C# taky jde as int

Nahoru Odpovědět
8.6.2013 18:34
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
Dumdych
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
Dumdych:8.6.2013 18:42

To mi připomína Kita - ten vždy odpoví něčím úplně jiným - co nic nedokazuje a mnohdy ani nesouvisí... K čemu mi je v C# to, že v jiném jazyku to jde jinak? To tak bude nejen ve VB, ale i v každém jazyku, co není C#... A k čemu je měnit typ - on ten decimal tam svůj smysl má... Jinak by to byl rovnou integer...

 
Nahoru Odpovědět
8.6.2013 18:42
Avatar
Odpovídá na Dumdych
Michal Žůrek - misaz:8.6.2013 19:04

jenomže autor o c# neřek ani slovo a toto je nyní fórum pro c# a VB.NET

Tak zde uvádím i verzi pro vb.net, navíc chci zdůraznit, že ve vb.net se to samo přetypuje (o jednu práci míň).

 
Nahoru Odpovědět
8.6.2013 19:04
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
Neaktivní uživatel:8.6.2013 19:07

no... prece jen si o C# něco řekl:
v c# se to musí přetypovat

Nahoru Odpovědět
8.6.2013 19:07
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Dumdych
Neregistrovaný
Avatar
Dumdych:8.6.2013 19:13

Reaguji na:

"v c# se to musí přetypovat"

Nemusí - proč by muselo?

Jinak as je právě to přetypování... (není to tedy samo) C# má také as - je tam akorát rozdíl s výjimkou. As ji tuším nespustí...

 
Nahoru Odpovědět
8.6.2013 19:13
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.