Geek tričko zdarma Geek tričko zdarma
Tričko zdarma! Stačí před dobitím bodů použít kód TRIKO15. Více informací zde
Avatar
Vadym Stižko:4.6.2018 9:08

Zdravím. Nejde mi z listu vytáhnout počet znaků z jednotlivých prvků.

Zkusil jsem:

List<string> test = new list<string>();
test.add("Auto");
test.add("Notebook");
Console.WriteLine(test.Count); // dá mi výsledek počtu prvků v kolekci List.
 Console.WriteLine(test.Capacity); //Nevím

Chci docílit: Potřebuji na výsledku počet znaků který potom porovnám s výsledným počtem znaků.

int pocetZnaku =0;
int VyslednyPocetZnaku =10;
If ( pocetZnaku <= VyslednyPocetZnaku)
{
        // další příkazy
}
else
{
        // další příkazy
}
Editováno 4.6.2018 9:09
 
Odpovědět 4.6.2018 9:08
Avatar
Odpovídá na Vadym Stižko
Matúš Olejník:4.6.2018 9:27

Ak chceš získať dĺžky stringov v liste tak musíť pristúpiť k jeho jednotlivým položkám a až na nich si vypýtať dĺžku reťazca

foreach (string s in test) { //prejde jednotlivé položky v test
    Console.WriteLine(s.Length); //vypíše dĺžky každej z nich
}

Alebo ak to napasujem do tvojho kódu

foreach (string s in test) {
    If (s.Length <= VyslednyPocetZnaku) {
        // další příkazy
    } else {
        // další příkazy
    }
}
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +2 4.6.2018 9:27
/* I am not sure why this works but it fixes the problem */
Avatar
Odpovídá na Vadym Stižko
Erik Šťastný:4.6.2018 9:34

Promiň, ale nechápu co chceš...

výsledný počet znaků čeho? Chceš celkový počet znaků v listu? Chceš porovnávat počet znaků pro každý prvek nebo co?

Tady máš příklad pro obojí.

List<string> test = new List<string>();
test.Add("Auto");
test.Add("Notebook");

int characterCountInList = 0;
int maxCharacters = 10;

foreach (string element in test)
{
    if(element.Length <= maxCharacters)
    {
        // další příkazy pokud prvek má méně nebo stejně znaků oproti maxCharacters
    }
    else
    {
        // else
    }

    characterCountInList += element.Length;
}

if (characterCountInList <= maxCharacters)
{
    // další příkazy pokud celý list má méně znaků nebo stejně znaků oproti maxCharacters
}
else
{
    // else
}

PS: Nechápu odkud kód kopíruješ. List s malým l, if s velkým I, apod.

 
Nahoru Odpovědět 4.6.2018 9:34
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.