Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Pole

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Pole American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Karel Ohář
Člen
Avatar
Karel Ohář:20.9.2016 12:52

Zdravím chci se zeptat jestli můžu vytvořit n polí pomocí for

 
Odpovědět 20.9.2016 12:52
Avatar
Luboš Běhounek (Satik):20.9.2016 12:57

ano, můžeš, proč bys nemoh? :)

Nahoru Odpovědět 20.9.2016 12:57
:)
Avatar
Karel Ohář
Člen
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
Karel Ohář:20.9.2016 12:59

poradíš mi prosím jak ?

 
Nahoru Odpovědět 20.9.2016 12:59
Avatar
Tomáš "chlastyml" Kacálek:20.9.2016 13:26

Ahoj, jak to myslíš? Pole jakého typu?
Zde máš například vytvoření dvojrozměrného pole bytů.

const int n = 3;
byte[][] array = new byte[n][];
for (int i = 0; i < n; i++){
        array[i] = new byte[n];
}
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 20.9.2016 13:26
Avatar
Karel Ohář
Člen
Avatar
Karel Ohář:21.9.2016 9:57

Pole typu int, potřebuji aby byly jednorozměrné

 
Nahoru Odpovědět 21.9.2016 9:57
Avatar
gcx11
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Karel Ohář
gcx11:21.9.2016 11:06

Ahoj, pokud znáš základní syntaxi, tak je to jednoduché přepsat.

const int n = 3; // n polí
const int m = 5; // každé o velikosti m
int[][] array = new int[n][];
for (int i = 0; i < n; i++){
        array[i] = new int[m];
}

Funguje to tak, že si vyrobíš pole, do kterého poté vkládáš další pole. Jinak bys k těm nově vytvořeným polím neměl jak přistupovat.

 
Nahoru Odpovědět 21.9.2016 11:06
Avatar
gcx11
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Karel Ohář
gcx11:21.9.2016 11:08

Když tak si nastuduj tenhle článek, pokud ses k němu zatím nedostal.
http://www.itnetwork.cz/…ozmerna-pole

 
Nahoru Odpovědět 21.9.2016 11:08
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.