Využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací. Zároveň je tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Hledáme nového kolegu do redakce - 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací.
Avatar
M6692
Člen
Avatar
M6692:10.6.2020 17:03

Ahojte
mám vytvorený Form1 v ktorom si do premennej < i > načítam pozíciu kliknutia

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
using System.Windows.Forms;
using System.Data.SqlClient;

namespace Login
{
    public partial class Form1 : Form
    {
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
        }

        private void dataGridView1_CellClick(object sender, DataGridViewCellEventArgs e)
        {
            int i = Convert.ToInt32(dataGridView1.SelectedCells[0].Value.ToString());
        }
    }
}

potreboval by som premennú < i > použiť v druhom forme Form2, len sa mi nedarí túto premennú preniesť, vidieť vo Form2.

Zkusil jsem: Hľadal som, no zatiaľ neviem ako na to

Chci docílit: Ďakujem

 
Odpovědět
10.6.2020 17:03
Avatar
HONZ4
Člen
Avatar
Odpovídá na M6692
HONZ4:10.6.2020 18:24
public partial class Form1 : Form
    {
        public int i; //doporučuji zvolit jiný název než i
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
        }

        private void dataGridView1_CellClick(object sender, DataGridViewCellEventArgs e)
        {
            i = Convert.ToInt32(dataGridView1.SelectedCells[0].Value.ToString());
        }
    }
 
Nahoru Odpovědět
10.6.2020 18:24
Avatar
HONZ4
Člen
Avatar
HONZ4:10.6.2020 18:29
public partial class Form2 : Form
    {
        Form1 main_form;
        public Form2(Form1 mainForm)
        {
         main_form = mainForm;
         InitializeComponent();
        }

        private void Neco()
        {
            blabla = main_form.i;
        }
    }
 
Nahoru Odpovědět
10.6.2020 18:29
Avatar
M6692
Člen
Avatar
M6692:10.6.2020 21:14

Ďakujem za rýchlu odpoveď, pravdepodobne to bude fungovať. No vyskytol sa mi problém, pri tom ako chcem vo Form1 zobraziť Form2

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
       {
           Form2 ff = new Form2();
           ff.Show();
       }

chyba je v Form2 ff = new Form2();

 
Nahoru Odpovědět
10.6.2020 21:14
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Odpovídá na M6692
Michal Štěpánek:11.6.2020 8:09

musíš tam poslat instanci toho form1

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
       {
           Form2 ff = new Form2(this);
           ff.Show();
       }
Editováno 11.6.2020 8:10
Nahoru Odpovědět
11.6.2020 8:09
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
M6692
Člen
Avatar
M6692:11.6.2020 9:46

Ďakujem každému kto mi pomohol, problém vyriešený a funguje mi to ako potrebujem. Približne som mal obraz o tom kde je problém, lenže som len začiatočník takže mi skúsenosti chýbajú, ale učím sa. Ešte raz ďakujem.

 
Nahoru Odpovědět
11.6.2020 9:46
Avatar
M6692
Člen
Avatar
M6692:10.9.2020 20:17

Ahojte, bolo by možné z ďalších formov napr. Form3, Form4 zobraziť Form2 ?

 
Nahoru Odpovědět
10.9.2020 20:17
Avatar
Odpovídá na M6692
Michal Štěpánek:11.9.2020 7:53

Z jakéhokoliv Formu můžeš otevřít kterýkoliv jiný Form, když mu k tomu dáš pokyn.

Nahoru Odpovědět
11.9.2020 7:53
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.