Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Přeposílání instance mezi formy

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Přeposílání instance mezi formy American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
noName
Neregistrovaný
Avatar
noName:17.10.2013 12:18

Zdravím. Nevíte někdo, jak posílat instanci z form1 do form2? Zkoušel jsem to přes parametr, ale nefunguje.
Příklad:
Form1

public partial class Form1 : Form
{
public Form1()
{
Class1 C1 = new Class1();
Form2 F2 = new Form2(C1);
F2.Show();
}
}

Form2

public partial class Form2 : Form
{
public Form2(Class1 C)
{}
}

Je to vůbec možné?

 
Odpovědět 17.10.2013 12:18
Avatar
Odpovídá na noName
Michal Žůrek (misaz):17.10.2013 12:37

Ach jo, kde bereš Class1? Prostě pošlše v c# this a ve VB.NET Me.

Nahoru Odpovědět 17.10.2013 12:37
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
hanse
Člen
Avatar
hanse:17.10.2013 12:42

Nevidím důvod, proč by to nemělo jít/fungovat (akorát si dát pozor, když vytvoříš ve VS winform, tak je defaultní nastavení přístupu WF třídy je nastaveno jako public class - u normální třídy ne - tzn. budeš muset dopsat slovo public do Class1 -> "public class Class1") - co ti to píše?

 
Nahoru Odpovědět 17.10.2013 12:42
Avatar
noName
Neregistrovaný
Avatar
noName:17.10.2013 12:48

Než to začnu debuggovat, tak chyba nikde není. Ale po debuggu vyskočí:
Error 1 Inconsistent accessibility: parameter type 'Loggin.Warri­orsClass' is less accessible than method 'Loggin.Warri­orsArena.Warri­orsArena(int, Loggin.Warrior­sClass)' C:\Users\Uživa­tel\Desktop\Log­gin\Loggin\Wa­rriorsArena.cs 21 16 Loggin

 
Nahoru Odpovědět 17.10.2013 12:48
Avatar
noName
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na hanse
noName:17.10.2013 13:15

Měl jsi pravdu... Stačí do Class1 dopsal public :D

 
Nahoru Odpovědět 17.10.2013 13:15
Avatar
Odpovídá na noName
Michal Žůrek (misaz):17.10.2013 15:43

jinak by bylo vhodné si alespoň vymyslet jméno a zaregistrovat se.

Nahoru Odpovědět  +1 17.10.2013 15:43
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.