Využij akce až 80 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Pythonu
discount week 80

Diskuze: Přepsání záznamu v DB

Aktivity
Avatar
Matyáš Černohous:14.9.2014 17:29

Zdravím,
mám desktopovou aplikaci, která načítá data z DB do lisviewu a ta data se v tom listviewu můžou editovat a teď řeším, jak udělat, když se ty data na desktopu přepíšou, aby se to přepsalo i v té DB. Napadlo mě data upravit pomocí UPDATE, ale nevím jestli by to fungovalo.
Díky za rady

 
Odpovědět
14.9.2014 17:29
Avatar
Nahoru Odpovědět
14.9.2014 17:34
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Matyáš Černohous:14.9.2014 18:10

Sakra, top jsem zapomněl napsat. Je to MySQL

 
Nahoru Odpovědět
14.9.2014 18:10
Avatar
Odpovídá na Matyáš Černohous
Michal Štěpánek:14.9.2014 18:17

Používej "odpovědět", abych viděl, že jsi reagoval...
Normální SQL příkaz UPDATE by měl fungovat bez problémů, pokud ti funguje načítání...

Nahoru Odpovědět
14.9.2014 18:17
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Matyáš Černohous:14.9.2014 19:50

takže dotaz bude vypadat nějak takto ?

"UPDATE ukoly SET splneno='nova hodnota' WHERE predmet="'listview.Item[xx]...."

? a vykonám to normálně pomocí

ExecuteNonQuery();

? (s databází teprv ezačínám. )

 
Nahoru Odpovědět
14.9.2014 19:50
Avatar
Odpovídá na Matyáš Černohous
Michal Štěpánek:14.9.2014 20:00

v podstatě jo, jen si nejsem jistý tou syntaxí...
Jen u toho listview by mělo být něco jako "SelectedItem"

Nahoru Odpovědět
14.9.2014 20:00
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Matyáš Černohous:14.9.2014 20:09

Myslel jsem, jestli je správně ten MySQL dotaz. Ten listView jsem psal z hlavy, aby tam alespoň něco bylo :) - takhle to určitě nebude :D
Díky za radu :)

 
Nahoru Odpovědět
14.9.2014 20:09
Avatar
Odpovídá na Matyáš Černohous
Michal Štěpánek:14.9.2014 20:39

Rozdíly mezi klasickým SQL dotazem a dotazem pro MySQL jsou zanedbatelné. Je nějaký důvod, proč máš DB v MySQL a ne v MS SQL?

Nahoru Odpovědět
14.9.2014 20:39
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Matyáš Černohous:14.9.2014 21:00

Protože jedinou tuhle jsem našel na internetu, kde je povolený vzdálený přístup - vím, mohl jsem si udělat lokální, ale chtěl jsem zkusit jak se pracuje s tím vzdáleným.

 
Nahoru Odpovědět
14.9.2014 21:00
Avatar
Odpovídá na Matyáš Černohous
Michal Štěpánek:14.9.2014 23:18

Co myslíš tím "vzdáleným přístupem"?

Nahoru Odpovědět
14.9.2014 23:18
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Daniel Vítek:14.9.2014 23:55

Myslím, ze to chce proto aby mohl mit 1 db treba na svym serveru se kterou by komunikoval ten program at by byl spusteny odkudkoliv a ne aby pokazdy vytvarel vlastni db na localhostu. Muze to byt treba databaze uzivatelu nebo neco tak...

Nahoru Odpovědět
14.9.2014 23:55
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Michal Štěpánek:15.9.2014 0:44

To ale není vysvětlení, proč zrovna MySQL a ne MSSQL

Nahoru Odpovědět
15.9.2014 0:44
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
hitzor
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
hitzor:15.9.2014 4:45

A proč zrovna MSSQL? :D O MSSQL toho teda moc nevím, ale asi bude důvod, proč se v 90ti procentech případů používá z SQL databází MySQL. ;) A určitě je to i lepší volba s případnou implementací třeba s webovkama (kde sem snad ještě nikdy neviděl nic jiného než MySQL), které můžou brát data z té stejné DB atd.

 
Nahoru Odpovědět
15.9.2014 4:45
Avatar
Odpovídá na hitzor
Michal Štěpánek:15.9.2014 7:33

Jestli jsi s webovkama neviděl nic jiného, než MySQL, tak tos toho ještě asi moc neviděl. Například u ASP.NET se "téměř vždy" využívá MSSQL, protože jsou to oba Microsoftí produkty a všechny nástroje jsou přímo přizpůsobené k použití MSSQL. MySQL se používá hlavně pro PHP aplikace. Protože je toto vlákno u C#, jsem se ptal, proč MySQL a ne MSSQL. Já například už v PHP nic nového nedělám, dělám v ASP.NET a využívám MSSQL, protože k tomu můžu navázat desktopovou aplikaci ve VB.NET(nebo C#.NET) s přístupem do stejné DB...

Editováno 15.9.2014 7:34
Nahoru Odpovědět
15.9.2014 7:33
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Matyáš Černohous:15.9.2014 13:50

Myslel jsem to tak, jak to napsal Dan. Potřebuji k DB přistupovat z webu i z desktopu a volba MySQP mi přišla jako nejlepší. A vlákno jsem dal do C#, protože jsem myslel, že když kombinuju desktop s DB, tak to nebudu cpát k databázím.

 
Nahoru Odpovědět
15.9.2014 13:50
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 15 zpráv z 15.