Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET. Zároveň využij akci až 30 % zdarma při nákupu e-learningu - Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
C# .NET + discount 30

Diskuze: Připojení k databázi MySQL přes aplikaci

Aktivity
Avatar
Drahos
Neregistrovaný
Avatar
Drahos:6.9.2010 15:55

Zdravim, zacinam delam v C# .NET a porat nevim, jak se pripojit k databázy MySQL přes aplikaci neznas nejaky navod nebo tak neco. Předem dík.

 
Odpovědět
6.9.2010 15:55
Avatar
sdraco
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Drahos
sdraco:7.9.2010 0:01

Ahoj, v C# se pokud vím pracuje v MS SQL, chtěl jsem databázi využívat, ale nakonec jsem se uchýlil k XML z důvodu nutnosti přítomnosti redistributable verze MS SQL serveru, která měla asi 30MB (program měl několik desítek KB).

Když si vygooglíš něco jako MS SQL C# example, jistě něco najdeš, komponenty na připojení budou součástí .NETu.

Nahoru Odpovědět
7.9.2010 0:01
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Drahos
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Drahos:21.9.2010 20:10

No prej se da použít i MySQL pomocí connectorů, ale uz sem na to přišel. Stejně dík.

 
Nahoru Odpovědět
21.9.2010 20:10
Avatar
sdraco
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Drahos
sdraco:21.9.2010 20:40

A podělíš se? Používáš MS-SQL nebo něco jiného? A kolik má redistributable toho balíčku?

Nahoru Odpovědět
21.9.2010 20:40
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Lukas
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Lukas:22.9.2010 6:17

JAk se pise ta mrizka (#) pls?

 
Nahoru Odpovědět
22.9.2010 6:17
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Drahos
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Drahos:1.10.2010 18:11

http://devnet.yweb.cz/…o-mysql.html ... tam je navod jak se pripojit do MySQL přes c#

 
Nahoru Odpovědět
1.10.2010 18:11
Avatar
Drahos
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na Lukas
Drahos:1.10.2010 18:12

Pravý alt a "x"

 
Nahoru Odpovědět
1.10.2010 18:12
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na Lukas
Зайчик:27.8.2012 13:48

nebo levy ctrl + alt + x (#)

Nahoru Odpovědět
27.8.2012 13:48
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
matesax
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na Зайчик
matesax:27.8.2012 16:41

To je snad zbytečné uvádet - od toho se pravý jmenuje Alt Gr:

http://wiki.answers.com/…_in_keyboard

 
Nahoru Odpovědět
27.8.2012 16:41
Avatar
Mediel
Tvůrce
Avatar
Mediel:11.9.2012 14:35

Ja se pripojuji k MS SQL pomoci connectoru:

using System.Data.Sql;
using System.Data.SqlClient;

SqlConnection connection = new SqlConnection();
connection.ConnectionString = @"Data Source=" + sDataSource + "; Database=" + sDatabase + "; Trusted_Connection=yes;"; // pro windows login
connection.ConnectionString = @"Data Source=" + sDataSource + "; Database=" + sDatabase + "; User Id=" + sUser + "; Password=" + sPassword; // pro user login

SqlCommand commandRead = new SqlCommand();
connection.Open();
SqlDataReader reader;
CreateSqlSelectCommand CommandSelect = new CreateSqlSelectCommand();
commandRead.CommandText = CommandSelect.CreateSqlCommand("Nejaky SQL DOTAZ");
commandRead.Connection = connection;
reader = commandRead.ExecuteReader();
while (reader.Read())
**{
// neco
**}
Editováno 11.9.2012 14:36
Nahoru Odpovědět
11.9.2012 14:35
Nechci vám ukazovat, jak dobrý jsem já ... Chci vám ukázat, jak dobrý můžete být vy ... Když uvěříte ... V sami sebe...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.