IT rekvalifikace s garancí práce. Seniorní programátoři vydělávají až 160 000 Kč/měsíc a rekvalifikace je prvním krokem. Zjisti, jak na to!
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Diskuze: Přístup k souborům na serveru pomocí VB.net

V předchozím kvízu, Test znalostí C# .NET online, jsme si ověřili nabyté zkušenosti z kurzu.

Aktivity
Avatar
Martin Kašparides:3.2.2019 10:28

Ahoj,

mám problém takový asi začátečnický, ale nedaří se mi ho vyřešit. Zkouším programovat svůj první program, který bude mít databázi na pronajatém serveru. Aplikace poběží na počítači každého uživatele. Jde mi o to, jak přistupovat obecně k souborům na serveru. Např. potřebuji, aby uživatel vygeneroval objednávku, číslo a všechny potřebné údaje se uloží do SQL databáze, ale potřebuji, aby se na server uložil vygenerovaný soubor a byl přístupný ihned všem uživatelům.

Neukamenujte mě prosím, za můj možná pro někoho úplně triviální dotaz :D

Děkuji mnohokrát za jakoukoliv odpověď

Zkusil jsem: Někde jsem našel řešení procházení souborů přes ftp, ale to mi nepřijde příliš komfortní.

Chci docílit: Potřebuji ukládat a následně zobrazovat/pře­pisovat soubory na vzdáleném serveru.

 
Odpovědět
3.2.2019 10:28
Avatar
Odpovídá na Martin Kašparides
Michal Štěpánek:3.2.2019 11:57

A není jednodušší ten dokument vytvořit vždy podle potřeby? Data budeš mít uložená v DB, tak pak stačí jen v programu "kliknout" a vygeneruje se třeba PDFko. Ukládat vygenerované objednávky v podobě dokumentu mi přijde zbytečné...

Nahoru Odpovědět
3.2.2019 11:57
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Martin Kašparides:3.2.2019 12:03

Ahoj, především díky za reakci. No u těch objednávek třeba ano, nicméně jde i o připojení jednotlivých výkresů k položkám v databázi. A ostatní uživatelé, aby mohli tento soubor zobrazit. K tomu už přístup k souborům potřebuji. A těch příkladů bude více.

 
Nahoru Odpovědět
3.2.2019 12:03
Avatar
vajkuba1234
Člen
Avatar
Odpovídá na Martin Kašparides
vajkuba1234:3.2.2019 15:55

I vykresy se daji generovat tak, ze se z databaze stahnou potrebna data a aplikace na zaklade nich vytvori pozadovany dokument, ktery se zobrazi klientovi.

Nahoru Odpovědět
3.2.2019 15:55
No hope, no future, JUST WAR!
Avatar
Odpovídá na vajkuba1234
Martin Kašparides:3.2.2019 17:10

Asi si nerozumíme. Když naskenuji pdf výkres a připojím ho do programu, předpokládám, že se musí uložit někde na serveru, aby k němu mohl kdokoliv přistupovat :)

 
Nahoru Odpovědět
3.2.2019 17:10
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.