Geek tričko zdarma Python týden
Tričko zdarma! Stačí před dobitím bodů použít kód TRIKO15. Více informací zde
Pouze tento sleva až 80% na kurzy Python
Avatar
Nedim Pršeš:11. května 19:01

Dobrý den, Začal jsem se nedávno učit programovat samozřejmě se učit pomocí publikací na internetu ať už na youtube nebo přímo zde... jak jsem se naučil nějaký základ (jak co cca funguje) jsem chtěl zkusit udělat skrz formapp webovou applikaci která je v programu ... doufám že jste to pochopily :D ale bohužel jsem narazil na problém a to je Posuvník... procházel jsem snad celý youtube i publikace na google ale nenašel jsem nic co by aspoň trochu vypadalo tak jak já potřebuji.... já totiž chci aby uživatel použil kolečko na myši a tím tu stránku posouval dolu ale vůbec nevím jak bych to měl udělat, prosím pomůžete mě ? předem děkuji za každou inteligentní odpověď <3.

Zkusil jsem: Bohužel vše co jsem našel mě nevyhovovalo... tudíž jsem to nezkoušel... ale doufám že mě někdo z vás poradí a budu to moct udělat tak jak to chci <3 děkuji

Chci docílit: Snažím se dosáhnout toho aby daný uživatel který je na formapp použil kolečko na myši a tím používal posuvník který mu tu stránku posune podle potřeby nahoru/dolu.

 
Odpovědět 11. května 19:01
Avatar
JerryM
Člen
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 11. května 20:44
Avatar
Petr Stastny
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Nedim Pršeš
Petr Stastny:11. května 21:50

Zkusím trochu přeformulovat otázku, oprav mě jestli jsem ji špatně pochopil :-)

Ten problém vypadá, že ve formulářové aplikaci máš nějaký prvek, který ti dovoluje prohlížet internet - něco jako kdybys v tom formuláři měl prohlížeč. A ten problém je, že pomocí kolečka myši nejde scrollovat v tom prohlížeči uvnitř formuláře, ale musíš používat scrollbary.

Je to tak? Kdyžtak napiš jak se jmenuje ten prvek který jsi vložil do formuláře, ten který zobrazuje webové stránky.

Edit: Ta základní aplikace je WPF/WF (jako desktopová aplikace), nebo přímo webová aplikace (ASP)?

Editováno 11. května 21:51
 
Nahoru Odpovědět 11. května 21:50
Avatar
Odpovídá na Petr Stastny
Nedim Pršeš:11. května 22:03

Ahoj, Myslel jsem to podobně jak to píšeš... Ale spíše vytvářím formapp designem a funkcemi tak aby vypadal jako verze stránky v provedení applikace. No ale zpět k problému... Můj problém je ten že když přidám VScrollBar... pak krom toho že s ním mužů hýbat pomocí myši, tak nic nedělá... nebo spíš netuším jak to funguje jestli to nějak nemám prvně všechno nějakým způsobem vložit a pak to půjde nebo jak :D doufám že jsem to vysvětlil a ještě víc nepomotal :D  

 
Nahoru Odpovědět 11. května 22:03
Avatar
Odpovídá na JerryM
Nedim Pršeš:11. května 22:05

Děkuji za odpověd <3 ale bohužel to není co jsem hledal, děkuji za snahu.

 
Nahoru Odpovědět 11. května 22:05
Avatar
JerryM
Člen
Avatar
JerryM:12. května 8:24

jasně že ti ten scrollbar nic nedělá ... už jsem ti odpověděl ne ? musíš nejdřív zachytit událost mouseenter mouse leave do toho tvého okna prohlížeče a pokud bude myš v okně tak zachytávat scrollbar ... možností je mnoho a příkladů na internetu ještě víc .... takže jestli sem to pochopil děláš to ve starým WebForms... takže ASP... a VBas nebo Csharp

https://stackoverflow.com/…h-scrollbars

 
Nahoru Odpovědět 12. května 8:24
Avatar
JerryM
Člen
Avatar
JerryM:12. května 8:25

tady máš další příklad
https://www.youtube.com/watch?…

 
Nahoru Odpovědět 12. května 8:25
Avatar
Odpovídá na JerryM
Nedim Pršeš:12. května 12:02

Omlouvám se JerryM :D Už jsem to pochopil :D díky za pomoc... Bohužel jste mě přez noc nevím proč objevil nový problém :D a netuším jak když to včera ještě fungovalo .... zkoušel jsem vše co mě napadlo že by tomu mohlo pomoct .... i podle 1 youtube videa kde to někdo dělal úplně stejně jako já tak mu to funguje, ale mě prostě zničeho nic nejde :D tak já to když tak zveřejním zde... kdyby jste omylem věděl v čem to je... :) děkuji za pomoc.

V prvním obrázku mě to v chybách vypisuje že HomePrvníStranka v aktuálním kontextu neexistuje a na druhým obrázku je vyfocené co mě to píše... pokud víte v čem to je prosím o pomoc, děkuji.

 
Nahoru Odpovědět 12. května 12:02
Avatar
vajkuba1234
Člen
Avatar
Odpovídá na Nedim Pršeš
vajkuba1234:12. května 15:54

Projdi si zdejsi tutorial na C# a bude ti jasne, kde je chyba.

Nahoru Odpovědět 12. května 15:54
No hope, no future, JUST WAR! For world peace Israel must be DESTROYED!
Avatar
Odpovídá na Nedim Pršeš
Michal Štěpánek:13. května 11:11

Ten Form vůbec nic netuší o existenci nějakého "HomePrvniStranka", toto ti rozhodně fungovat nemohlo.

Nahoru Odpovědět 13. května 11:11
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Nedim Pršeš:13. května 13:44

No právě to nechápu :DD ono to existuje a mám to i jinde zapsané... a dokonce ještě před tím dnem když jsem to před vypnutím radši ještě 1 zkusil to vše fungovalo a další den zničeho nic nefunguje :D a netuší

 
Nahoru Odpovědět  -1 13. května 13:44
Avatar
Odpovídá na Nedim Pršeš
Michal Štěpánek:13. května 14:59

Nevěřím, že to mohlo fungovat. Fungovalo by to, kdybys před tím měl vytvořenou instanci toho formu "HomePrvniStranka". To jsi možná před tím měl a z nějakého důvodu sis ji smazal.

Nahoru Odpovědět  +1 13. května 14:59
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Nedim Pršeš:13. května 15:30

Dobrý den.. omluvám se, byla to moje blbá chyba právě v té instanci... Nevím jak ani neproč, ale omylem jsem jí trošičku víc nenápadně missclickem přepsal, a prakticky to nešlo skoro vůbec vydět :D už jsem to našel a zase všechno jede jak má... děkuji za pomoc

 
Nahoru Odpovědět 13. května 15:30
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 13 zpráv z 13.