Black Friday je tu! Využij jedinečnou příležitost a získej až 80 % znalostí navíc zdarma! Více zde
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
BF extended 2022

Diskuze: PROBLÉM S 'char' a 'split' apod.

Aktivity
Avatar
Neaktivní uživatel:11.3.2018 19:45

může mi někdo prosím říci, jaký je zde problém, prosím?

if (obsahuje == true)
{
string[] useky = radek.Split('<' && '>');

for (int i = 0; i < useky.Length(); i = i + 2)
{
Console.Write("<");
bool overeniZnamosti = useky[i].Conta­ins("body", "head", "br", "h", "div", "span");

if (overeniZnamosti == true)
{
Console.Backgrou­ndColor = ConsoleColor.Black;
Console.Foregrou­ndColor = ConsoleColor.Blue;
}
else
{
Console.Backgrou­ndColor = ConsoleColor.Black;
Console.Foregrou­ndColor = ConsoleColor.Red;
}

Console.Write(u­seky[i]);
}
}

Odpovědět
11.3.2018 19:45
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Petr Šťastný
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Petr Šťastný:11.3.2018 20:19

Kde co přesně nefunguje? Příště zkus dát kód mezi tagy code.

Jestli zkoušíš splitovat řádek podle < nebo >, musíš to udělat podle dokumentace takhle:

string  s = "a|b,c|d";
string[] subs = s.Split(new char[]{'|', ','}); // { "A", "B", "C", "D" }

jinak pro získání délky pole použij

useky.Length

(bez závorek)

 
Nahoru Odpovědět
11.3.2018 20:19
Avatar
Odpovídá na Petr Šťastný
Neaktivní uživatel:11.3.2018 20:30

zapomněl jsem dodat, tato je specificky nefunkční. ale vidím, že už si navrhl řešení...

string[] useky = radek.Split('<' && '>');

Nahoru Odpovědět
11.3.2018 20:30
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Petr Šťastný
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Petr Šťastný:12.3.2018 7:22

Jeste jedna vec - nemuzes psat Contains(a && b) - musis to udelat takhle:
Jestli chces, aby hodnota byla true, kdyz to obsahuje alespon jedno, pouzij tohle:

bool overeniZnamosti = useky[i].Contains("head") || useky[i].Contains("body") ...

Jinak jestli chces udelat zvyraznovani syntaxe html, jde to udelat jednoduseji. Neni potreba tam davat podminku, jestli tam je treba head nebo body. Otevri si nejake zvyraznene html (jenom zakladne), nebo si kousek we wordu zvyrazni sam - projdi si to znak po znaku, jako by to delal pocitac a rikej si: Tady je tohle, takze to budu obarvovat zlute, dokud nenarazim na tamto...

 
Nahoru Odpovědět
12.3.2018 7:22
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.