Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Problém string

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Problém string American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Mr.Random
Neregistrovaný
Avatar
Mr.Random:1.5.2013 16:05

Ahojte mam udělané toto:

neco:
                Console.Clear();
                Console.WriteLine("blabla");
                Console.WriteLine("\nblabla");
                Console.WriteLine("\n\nblabla: -blabla (1)\n            -Vrátit se zpět (2)\n");
                Console.Write(" ");

                int bla1 = int.Parse(Console.ReadLine());

                if(bla1 == 1)
                {
                        Console.Clear();
                        Console.WriteLine("\nblabla");
                        Console.WriteLine("blablabla");
                        Console.WriteLine("\n\n blabla: -blabla (1)\n            " +
                                          "     -Vrátit se zpět (2)\n");
                }
                else if(bla1 == 2)
                {
                        goto nekam;
                }
                else
                {
                        goto neco;
                }
                break;

Ale funguje to jen když zadám číslo např "1212" tak mě to zase vrátí ale když zadám např "njdsfns" tak to vyhodí error:

"System.Forma­tException: Vstupní řetězec nemá správný formát.
v System.Number­.StringToNumber(String str, NumberStyles options, NumberBuffer& number, NumberFormatInfo info, Boolean parseDecimal)
v System.Number­.ParseInt32(String s, NumberStyles style, NumberFormatInfo info)
v System.Int32.Par­se(String s)"

Díky moc za případnou pomoc

 
Odpovědět 1.5.2013 16:05
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Mr.Random
David Čápka:1.5.2013 16:13

Promiň, ale tohle neluštím. Nauč se pojmenovávat proměnné a nepoužívej goto.

Nahoru Odpovědět  +1 1.5.2013 16:13
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
teeg
Člen
Avatar
Odpovídá na Mr.Random
teeg:1.5.2013 16:13

Protože se snažíš přetypovat string na číslo, což je jaksi problém :-)

 
Nahoru Odpovědět 1.5.2013 16:13
Avatar
Luboš Satik Běhounek
Autoredaktor
Avatar
Odpovídá na Mr.Random
Luboš Satik Běhounek:1.5.2013 16:27

Hod to do try catch a nech ho kdyztak pri chybe zadat cislo znovu.

Nahoru Odpovědět 1.5.2013 16:27
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.