Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy
Avatar
dbarvik
Člen
Avatar
dbarvik:11.7.2013 18:53

Hledal jsem na netu, ale asi špatně, tak bych se rád zeptal tady. Když dělám nějaký program v C# tak se vždycky ukládá jako složka s několika potřebnými soubory a spustitelný program najdu v podsložkách. Chci se zeptat, jakým způsobem se dá udělat to, že všechno bude pouze v jediném spustitelném souboru?

 
Odpovědět
11.7.2013 18:53
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na dbarvik
Theodor Johnson:11.7.2013 18:57

Obrázky, apod. můžeš dát do resources, ale dll knihoven se nezbavíš, pokud nepoužíváš dll knihovny tak ti stačí jeden soubor ve složce bin\debug\název programu.exe

Nahoru Odpovědět
11.7.2013 18:57
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
dbarvik
Člen
Avatar
dbarvik:11.7.2013 19:11

jj Díky, ještě když dám ty obrázky do resources, tak když pak chci to načíst, tak stačí zadat pouze název toho obrázku? už nemusím k tomu psát nějakou cestu?

 
Nahoru Odpovědět
11.7.2013 19:11
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na dbarvik
Theodor Johnson:11.7.2013 19:14
Bitmap bmp = global::Název projektu.Properties.Resources.Název obrázku

a s tím pak můžeš dál pracovat třeba

pictureBox1.Image = bmp;
Nahoru Odpovědět
11.7.2013 19:14
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
dbarvik
Člen
Avatar
dbarvik:11.7.2013 19:33

aha díky ;)

 
Nahoru Odpovědět
11.7.2013 19:33
Avatar
Michal Žůrek - misaz:11.7.2013 19:59

ve VB.NET je to trochu jednoduší:

Dim neco = My.Resources.nazev_zdroje

jinak těm obrázků bys měl ještě nastavit nějakou vlasntost aby se při kompilaci přidali k aplikaci, teď ale nevím jakou.

 
Nahoru Odpovědět
11.7.2013 19:59
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
Theodor Johnson:11.7.2013 20:04

Jak to myslíš přidali k aplikaci? když jsou v resources tak je nepotřebuješ mít jako soubory u aplikace od toho resources je

Nahoru Odpovědět
11.7.2013 20:04
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
Michal Žůrek - misaz:11.7.2013 20:15

když si do VS přidáš obrázky tak mají vlastnost Build Action, ta udává co se stane při kompilaci.

 
Nahoru Odpovědět
11.7.2013 20:15
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
Theodor Johnson:11.7.2013 20:24

Nechci si tady hrát na nejchytřejšího, protože nevím jak je to u visual basicu, ale u C# je to tak že si dám obrázky Resources, tím se mi zakompilují do exe souboru, takže k nim mám přístup zevnitř, zvenčí ovšem ne, nemám na mysli že si je přidám k projektu

Nahoru Odpovědět
11.7.2013 20:24
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
Michal Žůrek - misaz:11.7.2013 20:38

jo, a když si pak zobrazíš všechny (i skryté) soubory (Show All Files), tak uvidíš složku Resources a v ní přidané obrázky, když si na ně pak klikneš tak v properties je vlastnost Bild Action (viz. přiložený obrázek). Vždycky jsem tam nastavoval Compile i v c# a fungovalo mi to, ale teda nevim jak tomu je v c# teď.

 
Nahoru Odpovědět
11.7.2013 20:38
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
Theodor Johnson:11.7.2013 20:49

Nikdy jsem to nepřenastavoval a funguje to, ve složce s programem (\bin\debug) ty obrázky nejsou a v programu se normálně zobrazují
P.S.: Build action je defaultně na 'Resource'

Nahoru Odpovědět
11.7.2013 20:49
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
Michal Žůrek - misaz:11.7.2013 20:54

já ho mám defaultně na none, to bude asi verzemi Visual Studia (mám 2012).

 
Nahoru Odpovědět
11.7.2013 20:54
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
Theodor Johnson:11.7.2013 21:55

mám 2010, ale i 2012, nenastavoval jsem to a šlo to normálně

Nahoru Odpovědět
11.7.2013 21:55
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 13 zpráv z 13.