Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Public string

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Public string American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:10.1.2013 13:39

Při vytvoření formu se do kódu automaticky přidá

public baf()
        {
            InitializeComponent();
        }

když si to upravím na

public baf(string Jmeno)
        {
            InitializeComponent();
        }

jak mám to
string Jmeno
z toho dostat abych to mohl použít i jinde ?

 
Odpovědět 10.1.2013 13:39
Avatar
Luboš Běhounek (Satik):10.1.2013 13:42

Udelas si public promennou ke tride, ve ktery prave jsi a do ni si to priradis. Pokud by ses k ni chtel dostat uplne kdykoliv uplne odkudkoliv, tak ji jeste udelej statickou.

Nahoru Odpovědět 10.1.2013 13:42
:)
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
Daniel Vítek:10.1.2013 13:45
public partial class baf : Form
    {
        public baf(string Jmeno)
        {
            InitializeComponent();
        }

        private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
         // Odtud se k tomu chci dostat..
        }


    }
 
Nahoru Odpovědět 10.1.2013 13:45
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Luboš Běhounek (Satik):10.1.2013 13:49

Treba takhle, v tomhle pripade dokonce staci tu promennou nechat jako private.

public partial class baf : Form
    {
        private String jmeno="";

        public baf(string Jmeno)
        {
            InitializeComponent();
            this.jmeno=Jmeno;
        }

        private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            MessageBox.Show(this.jmeno);
         // Odtud se k tomu chci dostat..
        }


    }
Nahoru Odpovědět 10.1.2013 13:49
:)
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
Daniel Vítek:10.1.2013 13:57

ajoo to mě nenapadlo :) dík

 
Nahoru Odpovědět 10.1.2013 13:57
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
matesax:10.1.2013 15:40

Proč je parametr velkým?

 
Nahoru Odpovědět 10.1.2013 15:40
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
matesax:10.1.2013 15:46

Jo a uvažoval bych zde o vlastnosti...

 
Nahoru Odpovědět 10.1.2013 15:46
Avatar
Odpovídá na matesax
Luboš Běhounek (Satik):10.1.2013 16:08

parametr byl velkým v zadání, tak jsem ho velkým nechal :)

Nahoru Odpovědět 10.1.2013 16:08
:)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.