Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Nauč se s námi víc. Využij 50% zdarma na e-learningové kurzy.
C# week
Avatar
meteos
Člen
Avatar
meteos:20.1.2012 19:32

Mohu se zeptat, jak vložit data ze dvou textBoxů do dvou sloupců?

listBox1.Items.Add(textBox1.Text+textBox2.Text);
 
Odpovědět
20.1.2012 19:32
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na meteos
David Čápka:20.1.2012 20:38

V ListBoxu to nelze, použijte ListView. Nastavte vlastnost View na details a potom klikněte pravým na ListView na formuláři a přidejte sloupce pomocí Edit columns. Nyní normálně vkládáte nové prvky do Items a ty se zobrazí v prvním sloupci. Když chcete vložit item do dalšího sloupce, dělá se to přes kolekci Subitems daného itemu.

Nahoru Odpovědět
20.1.2012 20:38
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
meteos
Člen
Avatar
meteos:20.1.2012 20:49

Ale bude se ListView chovat stejně v ostatních funkcích jako listBox?

 
Nahoru Odpovědět
20.1.2012 20:49
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na meteos
David Čápka:20.1.2012 20:53

ListView je rozšířený ListBox, měl by obsahovat to samé + mnoho věcí navíc (ikonky atd).

Nahoru Odpovědět
20.1.2012 20:53
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
meteos
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
meteos:20.1.2012 22:34

Při ukládání mě to vždy vyhodí hlášku. Stále hledám, jak to uložit do SubItemů.

 listView1.Items.Add(textBox1.Text+textBox2.Text+textBox3.Text+textBox4.Text);

                        using (StreamWriter writer = new StreamWriter(new FileStream(cesta+month+".txt", FileMode.Create)))
{
  foreach(string s in listView1.Items)
  {
    writer.WriteLine(s);
  }
  writer.Flush();
}
 
Nahoru Odpovědět
20.1.2012 22:34
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na meteos
David Čápka:20.1.2012 22:48

Dvousloupcový ListView si již takhle jednoduše neuložíte. To by bylo asi na delší dobu, je tam potřeba nějak rozumně vyřešit formát ukládání. Obecně je to věc pro pokročilé uživatele a já tuším, že s tím nyní začínáte. Nepouštěl bych se tu do toho.

Nahoru Odpovědět
20.1.2012 22:48
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
meteos
Člen
Avatar
meteos:20.1.2012 23:47

Tak to je škoda, jelikož musím tuto aplikaci udělat v rámci školního projektu.

 
Nahoru Odpovědět
20.1.2012 23:47
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na meteos
David Čápka:21.1.2012 20:26

Hlavně řešíte špatný problém, ukládáte položky jednotlivých komponent, ale vy máte ukládat nějakou datavou strukturu. Ty komponenty jako ListBox atd mají sloužit jen k zobrazování nějaké objektové struktury nebo alespoň kolekce zatím, co má např. export do XML nebo do databáze. Používat tyto komponenty ke správě dat je špatně a ještě horší je psát si pro každou takovéhle uložení. Musel bych znát váš usecase, navrhnout objektovou strukturu a podobně, což zde není z časového hlediska reálné a stejně bych to musel ve finále celé naprogramovat. Kdybych vám teď napsal ukládání sloupců, stejně to váš problém nevyřeší.

Nahoru Odpovědět
21.1.2012 20:26
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.