Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Spouštění programu na zařízeních bez .NET knihoven

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Spouštění programu na zařízeních bez .NET knihoven American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
j.sivera
Člen
Avatar
j.sivera:17.1.2015 19:35

Zdravím, mám takový problém, mám udělaných pár programů v Microsoft Visual C# 2010 Express a trápí mě jedna věc - když chci použít program na zařízení, kde není nainstalované studio, tudíž tam nejsou potřebné knihovny, program nefunguje. Několik měsíců zpátky mi bylo řečeno že je nějak možné toto opravit, aby program fungoval i tak, ale za žádnou cenu se nemůžu nikde dočíst jak, byl by schopen mi někdo pomoct?

 
Odpovědět 17.1.2015 19:35
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na j.sivera
Jan Vargovský:17.1.2015 19:47

Na spuštění .NET aplikace nemusíš mít na daném zařízení nainstalováno VS, ale pouze .NET framework. Asi existuje nějaký program, který ti přibalí potřebné knihovny k aplikaci, ale nedělal bych to.

 
Nahoru Odpovědět 17.1.2015 19:47
Avatar
j.sivera
Člen
Avatar
j.sivera:17.1.2015 19:57

To je mi jasné, jen na tohle musím nějak přijít, dostal jsem to jako zadání a jediné co jsem byl schopný vygooglit je nějaký kompilátor přes cmd u kterého ale nemůžu uplně doladit vstup, protože mi to u každého souboru vyhodí jinou chybu.

 
Nahoru Odpovědět 17.1.2015 19:57
Avatar
Odpovídá na j.sivera
Michal Štěpánek:18.1.2015 11:48

Je to prosté. Programy vytvořené v .NET potřebují ke svému fungování .NET framework v té verzi, pro kterou je program tvořen... Instalace .NET je jednodušší, než studium toho, co je potřebné kdesi stáhnout, tzn. těch knihoven z .NET, které jsou potřeba pro běh konkrétního programu. Stejně je k tomu potřebná naprostá většina knihoven, obsažených v .NET frameworku...

Nahoru Odpovědět 18.1.2015 11:48
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Bogdan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na j.sivera
Bogdan:18.1.2015 11:57

Můžeš použít např. https://visualstudiogallery.msdn.microsoft.com/…0fbf6151054d

Zabalíš do něj svůj program(project) a installer už se postará aby uživatel měl nainstalovaný potřebný .NET

Editováno 18.1.2015 11:58
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 18.1.2015 11:57
Avatar
j.sivera
Člen
Avatar
j.sivera:18.1.2015 19:05

díky za rady :)

 
Nahoru Odpovědět 18.1.2015 19:05
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.