Vydělávej až 160.000 Kč měsíčně! Akreditované rekvalifikační kurzy s garancí práce od 0 Kč. Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Avatar
Neaktivní uživatel:3.2.2014 1:04

Hoj,

chtěl bych se zeptat.
Jak v ASP.NET WebForms konkretně v DataListu, udělám stránkování?

Mám tu vypis z databáze který má tak 100 řádku což je moc a potřebují to nějak stránkovat.
Hledal jsem na internetu, našel jsem něco, ale bohužel mi nic nefunguje, to bude spíš tím že jsem začátečník a moc tomu nerozumím.

Chtěl bych vás poprosit, jestli by mi někdo nevysvětlil jak mi přidat stránkování v tento soubor.

<%@ Page Title="Home Page" Language="C#" MasterPageFile="~/Site.Master" AutoEventWireup="true" CodeBehind="Default.aspx.cs" Inherits="CineRex._Default" %>
<asp:Content ID="BodyContent" ContentPlaceHolderID="MainContent" runat="server">
    <asp:DataList ID="DataList1" runat="server" DataKeyField="Id" DataSourceID="filmyDB">
    <ItemTemplate>
        <br />
        <div class="film">
            <br>
            <img src="./Images/img/desing/film_base.png" width="728" height="288" alt="">
            <span class="imgfilm">
            <asp:HyperLink ID="HyperLink1" runat="server" NavigateUrl='<%# "Film.aspx?id=" + Eval("Id") %>'><img src="./Images/img/filmy/<%# Eval("Id") %>.jpg" width="371" height="246" alt="665" ></asp:HyperLink>
            </span>
            <a href="Default.aspx?id=<%# Eval("Id") %>"> <div class="name" ><%# Eval("nazev") %></div></a>
            <div class="description"> <%# Eval("popis") %>
             <br /><br />
            <div class="score"><%# Eval("hodnoceni") %></div>
        </div>
    </ItemTemplate>
</asp:DataList>
<asp:SqlDataSource ID="filmyDB" runat="server" ConnectionString="<%$ ConnectionStrings:ConnectionString %>" SelectCommand="SELECT [Id], [nazev], [popis],
, [hodnoceni] FROM [Recenze] ORDER BY [vytvoreno] DESC"></asp:SqlDataSource>
</asp:Content>

Děkují :)

Odpovědět
3.2.2014 1:04
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
David Hartinger
Vlastník
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
David Hartinger:3.2.2014 10:07

Ahoj, pokud vím, DataList stránkování neumí, přidává se tam ručně a to není úplně jednoduché.

Nahoru Odpovědět
3.2.2014 10:07
New kid back on the block with a R.I.P
Avatar
Neaktivní uživatel:3.2.2014 12:49

A co se dá použít místo DataListu?
Samozřejmě aby se to dalo designově upravovat podle sebe?

Vím že GridView má stránkování, ale nejde snad nijak upravit designově ne?
To jen vypíše tabulku s daty.

Nahoru Odpovědět
3.2.2014 12:49
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Neaktivní uživatel:3.2.2014 12:57

PS: Je tu nějaký DataPager, ale vůbec nevím jak ho použit.

Nahoru Odpovědět
3.2.2014 12:57
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
David Hartinger
Vlastník
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
David Hartinger:3.2.2014 17:26

Všechno můžeš upravit, vždyť je to HTML :) Většina komponent má vlastnost CssClass.

Nahoru Odpovědět
3.2.2014 17:26
New kid back on the block with a R.I.P
Avatar
Neaktivní uživatel:3.2.2014 19:13

Zkoušel jsem to, ale ten GridView vytváří jen tabulku, s kterou nic moc neudělám( nenapozicuji každý vypis podle svého ), ale maximálně změním barvy.
Teď jsem zmatený, ten DataList je dobrej, ale nevím jak v něm udělat stránkování.

Dá se to nějak udělat přes ten DataPager?

Nahoru Odpovědět
3.2.2014 19:13
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
David Hartinger
Vlastník
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
David Hartinger:3.2.2014 19:50

Ono to jde i s tím listem, ale musíš napsat code behind. Koukni sem: http://www.aspdotnetcodes.com/…aSource.aspx

Nahoru Odpovědět
3.2.2014 19:50
New kid back on the block with a R.I.P
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.