Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Timery

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Timery American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
David Hanina
Člen
Avatar
David Hanina:22.1.2015 20:17

Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli se nedá nějak udělat pomocí timeru, že když zmáčknu tlačítko tak se změní na labelu text a po uplynutí nějaké doby text zmizne, nebo se změní na jiný text. Zatím mám:

public static void MyTimer()
{
    System.Timers.Timer timer = new System.Timers.Timer();
    timer.Elapsed += new System.Timers.ElapsedEventHandler(MyTimerElapsed);
    timer.Interval = 2000;
    timer.Enabled = true;
    timer.AutoReset = true;
    timer.Start();
}

public static void MyTimerElapsed(object source, System.Timers.ElapsedEventArgs e)
{
    vyhodnotLbl.Text = "";
}

Ale to mi nějak nefunguje, a tak bych se chtěl zeptat jestli tu není nějakej jinej způsob jak text změnit.

 
Odpovědět 22.1.2015 20:17
Avatar
Odpovídá na David Hanina
Michal Štěpánek:22.1.2015 20:52
public int zacatek = 0;
public Form1()
        {
            InitializeComponent();
            label1.Text = "Vstupní text";

        }

        private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            label1.Text = "Text po zmáčknutí tlačítka";
            timer1.Enabled = true;
        }

//interval na timeru mám na 1000
        private void timer1_Tick(object sender, EventArgs e)
        {
            zacatek += 1;
            if (zacatek == 5)
                label1.Text = "Text po uplynutí pěti sekund";
            else if (zacatek == 10)
            {
                label1.Text = "Text po deseti sekundách";
                timer1.Enabled = false;
            }
        }
Editováno 22.1.2015 20:52
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 22.1.2015 20:52
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
David Hanina
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
David Hanina:22.1.2015 21:17

Díky moc, ještě jsem zjistil, že jsem místo

System.Timers.Timer timer = new System.Timers.Timer();

měl napsat

System.Windows.Forms.Timer timer = new System.Windows.Forms.Timer();
:D
Editováno 22.1.2015 21:17
 
Nahoru Odpovědět 22.1.2015 21:17
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.