Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Swiftu. Zároveň využij výhodnou slevovou akci až 30 % zdarma při nákupu e-learningu - více informací.
swift week + discount 30
Avatar
Antonín Hurník:4.4.2018 18:56

Zdravím.
Tentokrát bych se chtěl zeptat jak se dá vytisknout jednoduše obsah proměnné. V knížkách a helpech popisují postup při tisku obsahu TextBoxu, nebo ListBoxu, nebo tisk textového souboru. Já chci ale jen vytysknout obsah nějaké proměnné. Ve VB6 to bylo Printer.Print a$. Umím si poradit tak, že obsah proměnné vložím do nějakého skrytého TextBoxu a pak tisknu TextBox. Připadá mi to jako když se škrábu pravou rukou na levém uchu. :-)
Tonda

 
Odpovědět
4.4.2018 18:56
Avatar
Odpovídá na Antonín Hurník
Michal Žůrek - misaz:4.4.2018 21:01

V .NET Frameworku nad kterýjm VB.NET staví, je to

Console.WriteLine(promenna)
 
Nahoru Odpovědět
4.4.2018 21:01
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
Antonín Hurník:4.4.2018 21:40

Právě jsem to vyzkoušel. Syntaxe v pořádku, po spuštění nevyhodí chybu, ale neudělá nic. Nevím, jestli k tomu není nutné ještě něco. Nějaká deklarace nebo .....?

Tonda

 
Nahoru Odpovědět
4.4.2018 21:40
Avatar
Odpovídá na Antonín Hurník
Neaktivní uživatel:4.4.2018 21:44

Skus to nechat vypisat do debugu, napr. Debug.WriteLine. Potom vo VS zobrazit 'View->Output->Debug'.

Nahoru Odpovědět
4.4.2018 21:44
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Antonín Hurník:4.4.2018 22:17

Nevypíše nic ani v okně Debug.

 
Nahoru Odpovědět
4.4.2018 22:17
Avatar
Odpovídá na Antonín Hurník
Neaktivní uživatel:4.4.2018 22:18

A nemas to v 'Release'?
Posli ten kus kodu ...

Nahoru Odpovědět
4.4.2018 22:18
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Odpovídá na Antonín Hurník
Michal Žůrek - misaz:4.4.2018 22:20

Je tady celá sekce https://www.itnetwork.cz/vbnet , tak se na základy podívej tam.

 
Nahoru Odpovědět
4.4.2018 22:20
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Antonín Hurník:5.4.2018 13:02

Zdá se, že už jsem to vyřešil. Ani z knížek, ani z výše uvedené aresy. Pouze zkoušením Pokus-Omyl.
Až to pořádně odzkouším, tak sem umístím kod.

Tonda

 
Nahoru Odpovědět
5.4.2018 13:02
Avatar
Antonín Hurník:5.4.2018 13:36

Public Sub Tiskni()
Dim Tisk_promenne As New PrintDocument
AddHandler Tisk_promenne­.PrintPage, AddressOf Tiskni
Tisk_promenne­.Print()
End Sub

Private Sub Tiskni(ByVal sender As Object, ByVal ev As PrintPageEventArgs)
ev.Graphics.Draw­String("Tak už to konečně tiskne !", New Font("Courier New", 10, _ FontStyle.Regular), Brushes.Black, 20, 20)
ev.HasMorePages = False
End Sub

V helpech i v knížkách jsou různé příklady tisku, ale ten můj konkrétní jsem nikde nenašel. Přecházím z VB6 a připadám si jako začátečník. Těch dotazů asi postupně bude víc.
Každopádně všem děkuji.

 
Nahoru Odpovědět
5.4.2018 13:36
Avatar
Odpovídá na Antonín Hurník
Antonín Hurník:5.4.2018 13:39

Omlouvám se za chybu, mám stejné názvy procedur. :-@

 
Nahoru Odpovědět
5.4.2018 13:39
Avatar
Odpovídá na Antonín Hurník
Michal Štěpánek:5.4.2018 14:33

Přecházím z VB6 a připadám si jako začátečník. Těch dotazů asi postupně bude víc.

Nebylo by jednodušší, nejdřív si prostudovat ten tutoriál a pak se teprve ptát na jednotlivé věci, které jsi nepochopil?
Na styl programování VB6 úplně zapomeň a nauč se myslet v OOP a v .NETu.
Dokud budeš neustále porovnávat VB6 a VB.NET, tak budeš pořád na začátku a pořád ve zmatku.

Nahoru Odpovědět
5.4.2018 14:33
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Antonín Hurník:5.4.2018 21:25

Ono je to trochu složitější. Já už programuji cca 30let. Nic profesionálního, prográmky jen tak pro sebe a pro podnikání. V 67 letech už se některé věci hůř chápou. Koupil jsem si knížky a lovím informace z internetu. Navíc neumím anglicky. Než jsem se do toho pustil hodně jsem si o tom přečetl. Samozřejmě, že né vše jsem pochopil. V těch lekcích většinou uvedou nějaký konkrétní případ, ale to je málo. Mě by se líbila lekce například "ListBox", ve které by byly všechny možnosti použití a ne jen to nejzákladnější. Ale zase si myslím, že je pozitivní to, že v tom věku mám chuť se do něčeho takového pustit. Někteří lidé v mém věku si ani neumí zapnout počítač. Zkrátka, když nebudu moci na něco dlouho přijít, tak ten dotaz napíšu. A pokud nikdo neodpoví, tak na to stejně dřív nebo později přijdu sám.

Přeji hezký zbytek dne.
Tonda

 
Nahoru Odpovědět
5.4.2018 21:25
Avatar
Michal Žůrek - misaz:7.4.2018 20:09

Ono možná problém je v tom, že dnes už programy nic netisknou, ale vypisují. Ten kód, ve kterém tisknete, znamená že se opravdu snažíte tisknou na (např. inkoustové) tiskárně na fyzický papír. teď je otázka, zdali chcete tisknout na tiskárně nebo "tisknout" (vypsat text) do konzolového okna na monitoru? S obojím, Vám samozřejmě můžeme pomoct.

 
Nahoru Odpovědět
7.4.2018 20:09
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 13 zpráv z 13.