Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
Empty
Člen
Avatar
Empty:31.5.2013 12:33

Ahoj, docela by mě zajimala odpověď Vás programátorů v čem je VB.net jednoduší? Dík :)

 
Odpovědět 31.5.2013 12:33
Avatar
Odpovídá na Empty
Luboš Běhounek (Satik):31.5.2013 13:23

Jednodušší než co? :)

Je to srovnatelné s C#, tyhle jazyky jsou (až na malé drobnosti) prakticky stejné, liší se jen syntaxe.

Nahoru Odpovědět 31.5.2013 13:23
:)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Empty
David Čápka:31.5.2013 14:57

Jazyky jsou úplně stejné, jen mají jiná klíčová slova.

Nahoru Odpovědět 31.5.2013 14:57
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
matesax:31.5.2013 15:14

Myslím, že syntax myslel.

Empty

Basic je jeden z těch hodně starých jazyků:

http://en.wikipedia.org/wiki/BASIC

Takže měl moře času na získání si příznivců. A pro ně je tento předěl hold bližší... A proč jej používají začátečníci nechápu. Já bych se takto programovat nenaučil... Pro mě je ideál Lua a spol...

 
Nahoru Odpovědět 31.5.2013 15:14
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:31.5.2013 15:23

Basic a Visual Basic toho moc společného nemají. Holt je to občas nutné zopakovat, ale hold nebudu vzdávat ani jednomu.

Nahoru Odpovědět 31.5.2013 15:23
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:31.5.2013 15:26

Bavíme se tu o syntaxi...

 
Nahoru Odpovědět 31.5.2013 15:26
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:31.5.2013 15:28

Však právě. Syntaxe jazyků Basic a Visual Basic je totálně odlišná. Ve Visual Basicu se např. řádky nikdy nečíslovaly.

Nahoru Odpovědět 31.5.2013 15:28
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:31.5.2013 15:32

Jistě, že výchylky jsou, ale pořád je to BASIC...

 
Nahoru Odpovědět 31.5.2013 15:32
Avatar
Empty
Člen
Avatar
Empty:1.6.2013 12:41

Myslim si, ale nevím to určitě tak ve Visual Basic nebo jen Basic se hledájí jednodušeji chyby než v C#? Ne? Kdyžtak mě opravte... :)

 
Nahoru Odpovědět 1.6.2013 12:41
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Empty
Honza Bittner:1.6.2013 12:47

Ne .. jsou to prostě plnohodnotné jazyky s kterýma dokážeš udělat to samé ...
Vlastně jde jen o to jestli máš rád { } nebo ne :)

(podle mě)

Nahoru Odpovědět 1.6.2013 12:47
Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat na cokoli se mě můžeš na https://github.com/HoBi/...
Avatar
Michal Žůrek (misaz):1.6.2013 13:00

Na syntaxi ještě doplním středníky, ty mi taky přijdou nelogické, když na konci každého řádku i v c# je stejně enter.

Krom syntaxe má třeba VB.NET obor názvy My a třeba klíčové slovo End (ukončí program).

Jinak jsou ty jazyky stejné, je fuk jestli si vybereš VB.NET nebo c#, jde o to co se ti víc líbí.

Nahoru Odpovědět  +1 1.6.2013 13:00
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Jakub Šárník:1.6.2013 15:14

My se dá použít i v c#. To End nebude moc výhoda v c# není těžké program ukončit.

 
Nahoru Odpovědět 1.6.2013 15:14
Avatar
Odpovídá na Jakub Šárník
Michal Žůrek (misaz):1.6.2013 15:35

Samozřejmě, jenomže musíš využít knihovny Visual Basic. :)

Nahoru Odpovědět 1.6.2013 15:35
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
matesax:1.6.2013 15:41

Co to plácáš? V .NET se používají buď .NET knihovny, nebo externí... (C/C++,...) Protože VB, C# atd. se kompilují do jazyka equivalentního ByteCode Javy - IL...

http://cs.wikipedia.org/…ate_Language

Editováno 1.6.2013 15:42
 
Nahoru Odpovědět 1.6.2013 15:41
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
matesax:1.6.2013 15:48

Tím chci říci, že výsledný výstup všech jazyků virtuálního stroje .NET je stejný. A proto jsou všechny jazyky kompatibilní...

 
Nahoru Odpovědět 1.6.2013 15:48
Avatar
Odpovídá na matesax
Michal Žůrek (misaz):1.6.2013 15:52

To jako samozřejmě, ale knihovna, která má v názvu Visual Basic asi nebyla určena do C# :)

Nahoru Odpovědět 1.6.2013 15:52
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
matesax:1.6.2013 15:59

Použít by šla...

 
Nahoru Odpovědět 1.6.2013 15:59
Avatar
Odpovídá na matesax
Michal Žůrek (misaz):1.6.2013 16:29

šla, ale nebyla pro to určena

Nahoru Odpovědět 1.6.2013 16:29
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
matesax:1.6.2013 16:31

Bohužel to je ale myšlenka .NET...

 
Nahoru Odpovědět 1.6.2013 16:31
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 19 zpráv z 19.